Kaziorek Opublikowano 27 Czerwca 2016 Opublikowano 27 Czerwca 2016 Witam, Posiadam mały problem z hakiem holowniczym i prośba do Was o pomoc i poradę. Hak oryginalny zapinany od dołu na kluczyk. Problem polega na tym że nie chce się zapiąć. "Cycek" który powinien się całkiem schować i wskoczyć w mocowanie niestety nie chowa się do końca przez co nie mogę założyć. Hak najprawdopodobniej nie był dawno używany przez co się trochę zapiekł. Macie jakieś pomysły jak się do tego zabrać? Na razie przepsikałem go porządnie WD40 + delikatnie obstukałem ale bez skutku . Będę wdzięczny za podpowiedzi. Pzdr
Tobike Opublikowano 27 Czerwca 2016 Opublikowano 27 Czerwca 2016 Musiała się dostać wilgoć w ten element zabezpieczający, proponuję psikać w niego i próbować go rozruszać bo innej opcji raczej nie ma. Jak uda się go rozruszać to przedmuchaj go sprężonym powietrzem i nasmaruj gęstym olejem.
Kaziorek Opublikowano 27 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2016 Może do garnka z olejem go i trochę pogotować? Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka
Tobike Opublikowano 27 Czerwca 2016 Opublikowano 27 Czerwca 2016 Temperatura może pomóc, ale z tym gotowaniem oleju to radzę ostrożnie
Kaziorek Opublikowano 27 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2016 (edytowane) A jeżeli chodzi o kluczyk, to jak powinien się zachowywać po przekręceniu? Nie widzę żadnej różnicy po zmianie pozycji kluczyka... Wysłane z podryzgiwacza bulgotnicy. Edytowane 27 Czerwca 2016 przez Kaziorek
Tobike Opublikowano 27 Czerwca 2016 Opublikowano 27 Czerwca 2016 Kluczyk odblokowuje tylko pokrętło do ściągania haka. Po wciśnięciu haka w belkę blokada powinna się zwolnić i pokrętło przeskoczyć w pozycję w której hak nie wypada z belki (zatrzasnąć się). Pokaż zdjęcie haka.
Kaziorek Opublikowano 27 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zdjęcie poglądowe, później wrzucę moje Wysłane z podryzgiwacza bulgotnicy. O tego cycka mi chodzi. Czy on nie powinien się całkiem chować? Wysłane z podryzgiwacza bulgotnicy.
Tobike Opublikowano 28 Czerwca 2016 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Wygląda że w dobrym stanie jest hak. Tak ten cycek powinien się schować i trzeba przekręcić pokrętło z kluczykiem w prawo do oporu aż zaskoczy blokada.
Kaziorek Opublikowano 28 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2016 (edytowane) To lipka bo się nie chowa... blokada też nie łapie. Chyba muszę namierzyć kogoś z Warszawy z takim hakiem i zobaczyć na żywo jak to powinno hulać. Wysłane z podryzgiwacza bulgotnicy. Edytowane 28 Czerwca 2016 przez Kaziorek
Tobike Opublikowano 28 Czerwca 2016 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Walnij młotkiem przez drewienko w cycek, z wyczuciem oczywiście.
kkam Opublikowano 30 Czerwca 2016 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Mam taki sam hak. Wiesz o tym, że najpierw trzeba wyciągnać/odciągnąć pokrętło o około 5mm a potem przekręcić?
Kaziorek Opublikowano 30 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2016 Mam taki sam hak. Wiesz o tym, że najpierw trzeba wyciągnać/odciągnąć pokrętło o około 5mm a potem przekręcić?[emoji15] Nie wiedziałemDziękuję za uświadomienie [emoji1] Wysłane z podryzgiwacza bulgotnicy. Udało się Hak zainstalowany, teraz tylko przejściówkę z 13 na 7 pinów trzeba ogarnąć. Tobike i kkam dzięki za podpowiedzi Wysłane z podryzgiwacza bulgotnicy.
baxy Opublikowano 2 Lipca 2016 Opublikowano 2 Lipca 2016 Witam. Orientuje się ktoś czy ucho holownicze pasuje z b6 do b7?. Jakie ma oznaczenie do b7 Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Kaziorek Opublikowano 2 Lipca 2016 Autor Opublikowano 2 Lipca 2016 Witam. Orientuje się ktoś czy ucho holownicze pasuje z b6 do b7?. Jakie ma oznaczenie do b7 Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka To z b7 Wysłane z podryzgiwacza bulgotnicy.
baxy Opublikowano 3 Lipca 2016 Opublikowano 3 Lipca 2016 (edytowane) Chodzi mi o śrube która się wkrecania z przodu Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Edytowane 4 Lipca 2016 przez baxy
Rekomendowane odpowiedzi