Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dziwne stuki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W mojej a4 avant cos z prawej strony jadac po prostej gladkiej drodze cos nieregularnie puka (jak postoi auto troche to nie slychac ale jak zrobie tak ze 100 km to juz wali niemiłosiernie). Bylem u majstra wszystko posprawdzal byl na szarpakach nic, twierdzi ze wsio ok ale nie jechal nim po trasie... Mam luzy na maglownicy ale plyn nie ubywa a slychac zaadko ze puknie jak jade pod jakis kraweznik np albo przejazd kolejowy tylko ze to slysze z lewej str. Jakieś pomysły co posprawdzac?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mój pomysł jest taki aby zmienić stację.

Robiłem 3 lata z rzędy przeglądy na jednej i te ich szarpaczki nic nie wykazywały a walił przód z roku na rok gorzej.

Pojechałem na stację przy PKS i tam to szarpak jak należy, w końcu robią też przeglądy gabarytów. Od razu pokazało, że banan do wymiany. Aż dziw, że się nie wypiął tak wyjechany.

Opublikowano

Przy skręcaniu też stuka?

Opublikowano
  • Autor

Dziwna sprawa bo stukało jak jeździłem po prostej drodze po dłuższej trasie, teraz przestało i czekam aż zacznie XD Raz było tak, że jak kręciłem w miejscu kierownicą to było słychać

Teraz występują tylko głośne stuki czasem jak wjeżdżam do kogoś przez krawężnik. Mechanik mówił o maglownicy ale już mu nie wieżę czytałem, że często dolny banan to powoduje. Szukam dobrej stacji diagnostycznej w Gdańsku gdzie mogli by mi to zdiagnozować. Ktoś poleci jakąś ?

Edytowane przez tomciozcch

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dziwna sprawa bo stukało jak jeździłem po prostej drodze po dłuższej trasie, teraz przestało i czekam aż zacznie XD Raz było tak, że jak kręciłem w miejscu kierownicą to było słychać

Teraz występują tylko głośne stuki czasem jak wjeżdżam do kogoś przez krawężnik. Mechanik mówił o maglownicy ale już mu nie wieżę czytałem, że często dolny banan to powoduje. Szukam dobrej stacji diagnostycznej w Gdańsku gdzie mogli by mi to zdiagnozować. Ktoś poleci jakąś ?

Witam.

Mam w 100% ten sam problem, udało się naprawić ? Wiesz co to było ?

Opublikowano
  • Autor

Nie wiem co to mogło być w weekend zrobiłem trasę (w 2 strony wyszło 600 km) nie zaczęło pukać... jak coś ustalę dam znać też napisz jak byś to zdiagnozował ;)

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Jasne ;) Pozdrawiam

Przy wymianie jakiegoś wahacza zdemontowaliśmy całego amora ze sprężyną i poduszką, rozkręciliśmy, na nowo wszystko skręciliśmy i porządnie podokręcaliśmy pneumatem wszystko przy montażu... na razie od miesiąca spokój choć trasa dopiero przede mną ;)

Opublikowano

Banan jak stuka, to słychać go dobrze na kostce. Rozpędzasz się, i najlepiej jak jest mała górka z tej kostki. Wciskasz delikatnie hamulec, i napierdziela jak głupi.