Vins Opublikowano 28 Czerwca 2016 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Witam.Odkąd powiększyła mi się rodzina myślałem o zakupie kombi. Po krótkim zastanowieniu oraz namowach teścia wybór padł na a4 b8.Celowałem w kilkuletnie auto, ale akurat pojawiło się uszkodzone zeszłoroczne auto(sierpień 2015). Takie jak chciałem: avant, 2.0 tdi ultra 190km, quattro, tiptronic?( z wlepki), s-line zewnętrzny. W środku materiałowe sportowe fotele(chciałem materiałowe lub łączone), ścięta kierownica(bez znaczka s-line), alu nakładki pedałów. Do tego biała perła . Po oględzinach z mechanikiem decyzja kupna. Lakier: LS9R Gletscherweiss Kody wyposażenia: E2D = Akcja specjalna formula sport7A3 = Odtwarzacz cd4UE = Lewo/prawo6XK = Lusterko wewnetrzne, przyciemniane automatycznie,5SL = Lusterko na wysięgniku (konvex) 1f526TS = Lusterko zewn.(asferyczne) z dużym1KW = Hamulce tarczowe tyłJ0B = Akumulator 520a/92ah1LT = Hamulce tarczowe przod1AT = Elektroniczny program stabilizujĄcy1BE = Pakiet zawiesz. komfortowe podwozie-3FA = Bez wkładu dachu (dach pełny)5MU = Wkładki alumin.('szczotkowane') tablicy rozdzielczej7X4 = UltradŹw.sygnaliz.przy parkowaniu ze wskaŹn.ostrzeg. F0A = Kein sonderfahrzeug, standard-ausfuehrung9G3 = Nie znaleziono kodu.0G7 = 5-biegowa aut. skrzynia biegów tiptronic0YJ = Klasa masy pojazdu os przednia >> zakres mas: 90JG = Klasa masy pojazdu os przednia >> zakres mas: 1329-1428kgTD1 = Nie znaleziono kodu.3NZ = Oparcie tylne dzielone8BP = Reflektor halogenowy zolte szklo kzlU1A = Obudowa wskaŹników -zegara i prędkoŚciomierzaQZ7 = Hydrauliczne wspomaganie kierownicy2PK = Kierownica sportowa (skóra) dla wersji z poduszkĄ8Q3 = Autom. dynamiczna regulacja zasięgu refl.9Q8 = Nie znaleziono kodu.8Z5 = Chlodnica wodyDE5 = Nie znaleziono kodu.7T2 = System nawigac., monochromatyczny mmi 3gF42 = Obręcz koła ze stopów lekkich 8,5jx19h2 et43 5/1127K1 = Uklad kontroli cisnienia w oponach4X4 = Boczna pod. bezp. przód i tył z pod. bezp. głowy2K7 = Zderzak wzmocniony3L3 = Siedzenia normalne przodVW1 = Szkło atermiczne do szyby drzwi, szyb bocznych3Y0 = Bez rolety przesiwsłonecznej4I2 = Central locking with radio remote control/5D7 = Centralny zamek ze zdalnym sterowaniem radiowym 868mhz1SA = Bez osłony dolnej zesp. napedowego7MM = Nie znaleziono kodu.Q1D = Fot. sport.4GF = Szkło atermiczne (zielone) CDN Mój nowy nabytek i zarazem pierwsze audi w stanie w jakim przyjechała do Polski(widok uszkodzonego boku): Do wymiany z grubszych rzeczy była miska olejowa, zderzak, pas przedni, drzwi pasażera, błotnik, próg, półoś, koło, Liczę, że za tydzien/dwa będę się mógł pochwalić w pełni zrobionym autem. Mam do was jeszcze dwa pytania: W jakie koła celować? Auto jest fabrycznie -20mm ?więc myślałem, że ładnie siądzie na 19. Bardzo podoba mi się wzór z rs4 -basel, ale jest jeszcze mało dostępny i drogi, choć wygląda niesamowicie- choćby tu u jednego z kolegów na forum. Inna opcja to pięcioramienne pompei. Drugie pytanie. Muszę wymienić osłonę pod silnikiem. Myślałem czy przy okazji nie zainwestować w coś takiego:http://allegro.pl/oslona-pod-silnik-aluminium-audi-a4-b8-a4b8-a5-i6248805130.html Ktoś z Was używa? Co sądzicie?
Tomeks Opublikowano 28 Czerwca 2016 Opublikowano 28 Czerwca 2016 cos czuje,ze wkrotce auto bedzie wystawione na sprzedaz...
Amico Opublikowano 28 Czerwca 2016 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Gratuluje Ci jeśli ogarniesz to w dwa tygodnie
Vins Opublikowano 28 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2016 (edytowane) cos czuje,ze wkrotce auto bedzie wystawione na sprzedaz... Kiepsko czujesz. Robię je dla siebie. Gratuluje Ci jeśli ogarniesz to w dwa tygodnie Auto jest już zaklepane jakiś czas. Czekało cierpliwie na wolne moce przerobowe znajomego mechanika. Części w większości skompletowane. Macie jakiś pomysł co z osłoną pod silnik? Ta aluminiowa z linka, który podałem wyżej będzie ok zamiast firmowego pampersa? edit(osłonę kupiłem, pokażę później jak pasuje). Na zdjęciu auto jest na 16 z zimówkami. Edytowane 1 Lipca 2016 przez Vins
pksmlody Opublikowano 28 Czerwca 2016 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Macie jakiś pomysł co z osłoną pod silnik? Osłony pod silnik, przynajmniej do B7demek/B6tek miał R7 Jarko na forum, może ma też do nowszych modeli, podpytaj. Pochwal się zdjęciami jak auto będzie gotowe.
l.e.s.t.e.r Opublikowano 29 Czerwca 2016 Opublikowano 29 Czerwca 2016 ile trzeba wyłożyć za takiego rozbita? oczywiście jeśli to nie tajemnica.
Vins Opublikowano 29 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 29 Czerwca 2016 Jak będzie na gotowo podliczę. Póki co nie jest źle, fakt, że nie było pośpiechu w szukaniu części. Z dzisiejszego dnia: malujemy lusterka na platinum grey - s4 style Grill też czaję s4, bo obecnie wstawiony jest piano black, a chyba wolę taki look:
l.e.s.t.e.r Opublikowano 29 Czerwca 2016 Opublikowano 29 Czerwca 2016 o auto mi chodzi rozbite a nie na gotowo.
Vins Opublikowano 30 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2016 Celowałem w auto 3-4 letnie, to było w tej samej kategorii cenowej. Już prawie gotowe:
komoornik Opublikowano 30 Czerwca 2016 Opublikowano 30 Czerwca 2016 I ten grill ze znaczkiem S4 będzie?
skotmen Opublikowano 30 Czerwca 2016 Opublikowano 30 Czerwca 2016 I ten grill ze znaczkiem S4 będzie?Ja tu znaczka nie widzę
marcinwhite Opublikowano 1 Lipca 2016 Opublikowano 1 Lipca 2016 Na wcześniejszym zdjęciu przodu jest. Ale to chyba nie Twój przód tylko poglądowe zdjęcie via Nexus6@Tapatalk
Vins Opublikowano 1 Lipca 2016 Autor Opublikowano 1 Lipca 2016 (edytowane) Na wcześniejszym zdjęciu przodu jest. Ale to chyba nie Twój przód tylko poglądowe zdjęcie Zdjęcie jest poglądowe, moja a4 w robocie jeszcze. No właśnie mam mieszane odczucia co do znaczka. Sam grill bardzo mi się podoba, ale znaczek s4 w dwulitrowym dieslu to trochę jak nalepka NOS... Myślę nad usunięciem tego plastiku do mocowania- ale zostanie ślad. Inny pomysł to wstawienie w to miejsce emblematu quattro jak na tylnej klapie. Ktoś tu na forum jest dobry w podstawianiu zdjęć felg do auta? Mam duży dylemat na co się decydować. F42 = Obręcz koła ze stopów lekkich 8,5jx19h2 et43 5/112 Tak wyjechało z fabryki, więc trzeba by do tego stanu wrócić. Edytowane 2 Lipca 2016 przez Vins
A4b620 Opublikowano 7 Lipca 2016 Opublikowano 7 Lipca 2016 Jestem ciekawy co z tego wszystkiego wyjdzie. Grunt, że chce Ci się inwestować.
Vins Opublikowano 11 Lipca 2016 Autor Opublikowano 11 Lipca 2016 (edytowane) Oryginał prosto z s4, tak jak z fabryki z gumą Michelin. Dystans 13mm. Wrzucę więcej fot przy chwili czasu. Edytowane 11 Lipca 2016 przez Vins
dobry1 Opublikowano 11 Lipca 2016 Opublikowano 11 Lipca 2016 Mam te same felgi ori.19 et 43 są one z S4 w RS jest 20 et 26
Vins Opublikowano 11 Lipca 2016 Autor Opublikowano 11 Lipca 2016 (edytowane) Dziękuję, że poprawiłeś. Na 20 to dopiero niesamowicie muszą wyglądać! Jak tylko te felgi zobaczyłem w logu u lestera wiedziałem, że muszę je mieć Edytowane 11 Lipca 2016 przez Vins
Rekomendowane odpowiedzi