Jumber Opublikowano 30 Czerwca 2016 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Cześć, Mam delikatny problem z klimą w aucie. Mianowicie, jak ją włączę to słychać takie delikatne buczenie, bulgotanie, nie wiem jak to nazwać. Na zewnątrz jest cicho, nic nie słyszę żeby gdzieś przy wentylatorze coś buczało a w środku jak jest włączona to coś bulgocze. Nie mam pomysłu co wogóle sprawdzić. Możliwe że mało gazu i coś zaczyna głośniej chodzić? Bo ogólnie poza tym bulgotaniem to wszystko ok. Klima chłodzi normalnie. Ma ktoś jakiś pomysł co można sprawdzić?
PJ3 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Czy to buczenie dochodzi z panelu climatronica? Czy też bardziej z kratek nawiewu?
PJ3 Opublikowano 1 Lipca 2016 Opublikowano 1 Lipca 2016 Sprawdź silniczek/wentylatorek panelu climatronica. Może już czas na jego wymianę, bo się zatarł... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
lunatick Opublikowano 28 Marca 2017 Opublikowano 28 Marca 2017 Właśnie dzisiaj też to zauważyłem jak by się coś w środku gotowało nawiew na 1 i słychać bulgotanie kiedyś słyszałem że tak się dzieje jak jest mało czynnika prawda ?Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Jumber Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Jadę w tym tygodniu napełnić klime to zobacze czy napełnienie coś pomoże i odpowiem
punisherf1 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Mi buczało i winna okazała się dmuchawa, a właściwie mysz która była w niej Im większa moc ustawiona na panelu, tym głośniej buczało
lunatick Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Wie ktoś coś już??Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
lunatick Opublikowano 29 Maja 2017 Opublikowano 29 Maja 2017 Byłem dobić klimatyzację brakowało mi coś około 100 gramów Czy jakoś tak a Klima jak wydawała dziwne dźwięki tak dalej wydaje.Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Mat.Rynio Opublikowano 6 Maja 2021 Opublikowano 6 Maja 2021 (edytowane) Odkopię temat. @lunatick Czy udało się tobie rozwiązać problem? U mnie pojawia się buczenie z górnych nawiewów, najbardziej słyszę to przy lewym obok kierownicy, ale też ze środka. Dziwne buczenie. Po wyłączeniu klimy cisza. Dodaje filmik, na którym słychać dźwięk buczenia. Dodam, że od roku jest nowy kompresor klimatyzacji. https://drive.google.com/file/d/19301U3XX1y4f0FyP-SsAZ5jFE09GCv8x/view?usp=sharing DRIVE.GOOGLE.COM Edytowane 6 Maja 2021 przez Mat.Rynio
Rafał89 Opublikowano 29 Czerwca 2023 Opublikowano 29 Czerwca 2023 W dniu 6.05.2021 o 18:49, Mat.Rynio napisał(a): Odkopię temat. @lunatick Czy udało się tobie rozwiązać problem? U mnie pojawia się buczenie z górnych nawiewów, najbardziej słyszę to przy lewym obok kierownicy, ale też ze środka. Dziwne buczenie. Po wyłączeniu klimy cisza. Dodaje filmik, na którym słychać dźwięk buczenia. Dodam, że od roku jest nowy kompresor klimatyzacji. https://drive.google.com/file/d/19301U3XX1y4f0FyP-SsAZ5jFE09GCv8x/view?usp=sharing DRIVE.GOOGLE.COM Hej i jak rozwiązałeś problem. Mam problem identyczny jak ty i też od roku mam nową sprężarkę klimatyzacji. Daj znać czy udało ci się rozwiązać problem
Mat.Rynio Opublikowano 23 Lipca 2023 Opublikowano 23 Lipca 2023 Szczerze mówiąc do tej pory nic z tym nie zrobiłem. Cały czas buczy i brzęczy. Na jesień będę wymieniał olej i prawdopodobnie powiem żeby przy okazji rzucili na to okiem.
NORBERT_26 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia Hejka udało Ci się zlikwidować buczenie-mam ten sam problem dzięki za odpowiedź
Rekomendowane odpowiedzi