mateusztbg Opublikowano 1 Lipca 2016 Opublikowano 1 Lipca 2016 (edytowane) Witam wszystkich. Po rocznych poszukiwaniach, oględzinach i rozczarowaniach w końcu kupiłem swoje kolejne auto. Auto z Polskiego salonu, od nowości w rodzinie właściciel to emerytowany już komendant policji, prowadzący teraz własną działalność, naprawdę dbał o ten samochód, oczywiście sprawdzony po vinie, pod komputerem, miernikiem lakieru i wszelakimi innymi sposobami (tu podziękowania ogromne dla tomastbg) Od właściciela dostałem wiele faktur, książkę serwisową, właściciel nie oszczędzał specjalnie na eksploatacji, było go stać na prawidłowe utrzymanie pojazdu.Model: Audi A4 B7 sedan, kolor czarny. Silnik: 2.0TDI BRD 170PS Rok produkcji: maj 2007r Przebieg 176000km Skrzynia: 6 stopniowy manual Napęd: QUATTRO Wyposażenie: S-Line zewnętrzny Bi-xenony z autopoziomowaniem + spryskiwacze RNS-E Kolorowy FIS DRL Parktronic tył Tempomat ESP ABS Podgrzewane fotele przód 4x elektryczne szyby Klimatronic dwustrefowy El.lusterka Podgrzewane lusterka Alufelgi 16" Kierownica trójramienna pikowana skóra Podłokietnik z tyłu z cup holderem Rozkładana tylna kanapa Domykanie i otwierania szyb z pilota Alarm + czujniki przechyłu To chyba na tyle Modyfikacje które chcę/przeprowadziłem: Program na 207KM/440nm by CP Tuning -ZROBIONEWymiana kompletnego Oryginalnego rozrządu + osprzęt od H4mm3R -ZROBIONEDPF OFF - ZROBIONEEGR OFF - ZROBIONE Pakiet światło drzwi + klamki - kupione, czeka na montaż Zmiana foteli na Pół skóry S-line lub RECAROZmiana kierownicy na s-line multifunkcję - ZROBIONEZmiana gałki zmiany biegów na s-line - ZROBIONEFelgi lato 19" wzór Audi RS4 B7 + dystanse przód 6mm tył 14mm - ZROBIONEOpony Uniroyal Rainsport 3 235/35/19 - ZROBIONE Felgi na zimę 17" + dystanse (13mm przelotowe przód 20mm przykręcane do piasty tył) - ZOBIONE Czarny sufit i słupkiSwap hamulców przód na 320mm od Wandej - ZROBIONE Wszystkie plastiki pod maskąŻarówki 6000K do DRL -ZROBIONENakładka na ręczny perforowana skóra jak RS4 by biggman -ZROBIONEZawieszenie Eibach Pro Kit -30 - ZROBIONEAmorki 1BE - ZROBIONE Wymiana całego oświetlenia wnętrza + postojówki na ledy od Tomnik'aKońcówki wydechów Ulter N1-90RS - ZROBIONEOświetlenie tablicy rejestracyjnej LED -ZROBIONERamki klubowe - ZROBIONE Przyciemnienie szyb Fotki na dzień dzisiejszy: SETUP ZIMOWY: Foto po zakupie: Edytowane 19 Grudnia 2019 przez mateusztbg
KikiTBG Opublikowano 1 Lipca 2016 Opublikowano 1 Lipca 2016 Noo w końcu ładna sztuka ! Powodzenia Mati w modach! ??
mateusztbg Opublikowano 1 Lipca 2016 Autor Opublikowano 1 Lipca 2016 Dzięki Ładna to ona dopiero będzie
xBladex Opublikowano 1 Lipca 2016 Opublikowano 1 Lipca 2016 No to trzeba będzie wypatrywać furki na Tarnobrzeskich ulicach [emoji6] Wysłane z mojego D2403 przy użyciu Tapatalka
instruktor83 Opublikowano 1 Lipca 2016 Opublikowano 1 Lipca 2016 No to Mateusz gratulacje:-) troche czasu minęło zanim znalazłeś to wymarzone auto:-) no to pora zacząć rezanie:-) fajny wypas już masz na starcie:-) ale z czasem będzie tego mało:-) :-) zobaczysz!:-) wiem co mówię:-)
mateusztbg Opublikowano 2 Lipca 2016 Autor Opublikowano 2 Lipca 2016 No to trzeba będzie wypatrywać furki na Tarnobrzeskich ulicach [emoji6] Wysłane z mojego D2403 przy użyciu Tapatalka Może w końcu ten spot klubowiczów się uda My mamy codziennie swoje spoty (gdzie jest już dwóch klubowiczów a4klub) No to Mateusz gratulacje:-) troche czasu minęło zanim znalazłeś to wymarzone auto:-) no to pora zacząć rezanie:-) fajny wypas już masz na starcie:-) ale z czasem będzie tego mało:-) :-) zobaczysz!:-) wiem co mówię:-) Dziękuje Ci bardzo, sporo czasu sporo kasy i nerwów, ale myślę, że w końcu było warto. Teraz szukamy gratów i lecimy z rezaniem a pomysły nowe ciągle wpadają
xBladex Opublikowano 4 Lipca 2016 Opublikowano 4 Lipca 2016 No ja już parę sztuk z a4-klub.pl widziałem w tbg.. Wysłane z mojego D2403 przy użyciu Tapatalka
klattaa Opublikowano 4 Lipca 2016 Opublikowano 4 Lipca 2016 Witaj Mateusz gratulację zakupu . Ładna sztuka naprawdę bezawaryjności życzę
mateusztbg Opublikowano 4 Lipca 2016 Autor Opublikowano 4 Lipca 2016 Witaj Mateusz gratulację zakupu . Ładna sztuka naprawdę bezawaryjności życzę Witam Grzegorz Dzięki bardzo, do Twojej jeszcze trochę brakuje, ale to z czasem się doreza
cinkers Opublikowano 14 Lipca 2016 Opublikowano 14 Lipca 2016 Już jest dobrze a może być tylko lepiej Jak dla mnie lepsze koła, multi kierownica, zawieszenie w dół na pierwszy rzut. Później i tak się tylko chce jeszcze więcej zmieniać Z tylnymi drzwiami coś się działo że nie ma znaczka sline?
mateusztbg Opublikowano 14 Lipca 2016 Autor Opublikowano 14 Lipca 2016 Koła już się szukają, kierownica multi sline i gałka zmiany biegów sline już zamówiona u Siemiana Co do tylnych drzwi to tylko listwa była malowana i dół tylnego nadkola (jedyny malowany element) Córka poprzedniego właściciela miała przycierkę na parkingu z rowerem albo motorynką (ucierpiała tylko ta listwa i spód tylnego nadkola)
cinkers Opublikowano 14 Lipca 2016 Opublikowano 14 Lipca 2016 No i git Ładnie w policji komendant musiał mieć układów że w tamtym czasie sobie skonfigurował tak autko.
mateusztbg Opublikowano 14 Lipca 2016 Autor Opublikowano 14 Lipca 2016 (edytowane) Heh wiesz oni prowadzą też jakąś rodzinną działalność i patrząc po domu i autach jakie mają kasy tam nie brakowało Póki co Audi na wymianie filtrów (Knecht) i oleju (Millers Oils XF Longlife 5w30 507.00) oraz przepustnicy (Ori VDO Siemens) Podziękowania dla Dzika Wysłałem też do FUTURUM napęd pompy oleju do regeneracji, wolę zrobić to zapobiegawczo i mieć spokój na przyszłość. -------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ok wpadły pierwsze graty od kolegi Siemian Ori Multi kiera z B7 s-line + gałka i mieszek zmiany biegów z B7 s-line: Edytowane 14 Lipca 2016 przez mateusztbg
klattaa Opublikowano 14 Lipca 2016 Opublikowano 14 Lipca 2016 Hej widzę że cieszysz się autem na maxa dopieszczając go. Co było nie tak z przepustnica ze wymieniłeś na nową?. Powodzenia w modach
mateusztbg Opublikowano 14 Lipca 2016 Autor Opublikowano 14 Lipca 2016 Grzesiu no robię powolutku pod siebie Co do przepustnicy to wywaliło błąd klapy gaszącej silnika (po zgaszeniu silnika było słychać z przepustnicy takie stukanie jakby klapa się nie mogła zamknąć), mechanik stwierdził, że jak chcę robić porządnie to nie bawić się w żadne regeneracje tylko kupić nową oryginalną vdo siemensa i będzie spokój na lata, tak więc też zrobiłem. Dzięki raz jeszcze pozdrawiam! Jeszcze pytanko dla znawców tematu: Obszycie na tej kierownicy nie powinno być biało czerwone? Bo ja mam samą czarną nić.
TomekTdi Opublikowano 15 Lipca 2016 Opublikowano 15 Lipca 2016 Dla potomnych możliwa jest wymiana samego gaszaka, zamiast kompletne przepustnicy.
mateusztbg Opublikowano 15 Lipca 2016 Autor Opublikowano 15 Lipca 2016 Pany napiszcie coś o tym obszyciu tej kierownicy którą kupiłem, nie powinny być nici biało czerwone? Bo nie mogę znaleźć nigdzie w opisie sline żeby nić była czarna.
klattaa Opublikowano 15 Lipca 2016 Opublikowano 15 Lipca 2016 (edytowane) Witaj Wg. mnie powinna być w s line biało czerwona, ale widziałem dużo na czarnej nici. Może zależne jest od tego czy pierwszy kupujący wybrał pełen oryginalny pakiet s line zew. i wew. to wtedy nic biało-czerwona jest . Jeżeli dokupił kierownice z pozycji wyposażenia dodatkowego to jest chyba nić czarna. Edytowane 15 Lipca 2016 przez klattaa
mateusztbg Opublikowano 15 Lipca 2016 Autor Opublikowano 15 Lipca 2016 (edytowane) Już sam zgłupiałem z tymi nićmi, może niech ktoś jeszcze się wypowie, znaczek na niej sline niby jest więc czemu nić czarna? ---------- Dziś dotarł właśnie napęd pompy oleju po regeneracji w firmie Futurum, naprawdę ekspresowe tempo wykonania regeneracji i bardzo dobry kontakt z zakładem. Dostałem paragon, instrukcje i kartę gwarancyjną z gwarancją 3 letnią Edytowane 15 Lipca 2016 przez mateusztbg
damian19886 Opublikowano 15 Lipca 2016 Opublikowano 15 Lipca 2016 Ja tez u nich robilem pompe w przedziale 3 dni mialem ja z powrotem. Mam ori s line wewnetrzny i kiere w czarnej nici.
Rekomendowane odpowiedzi