Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Cztery krótkie sygały po przekręceniu stacyjki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Co jakiś czas po przekręceniu stacyjki pojawiają się 4 krótkie sygnały dźwiękowe. Wydaje mi się, że dobiegają gdzieś z tyłu auta. Co to może być?

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam! Co jakiś czas po przekręceniu stacyjki pojawiają się 4 krótkie sygnały dźwiękowe. Wydaje mi się, że dobiegają gdzieś z tyłu auta. Co to może być? Pozdrawiam

Miałem tak kilka razy w swojej B6 potem już się nigdy nie powtórzyło.

Opisałem to tutaj---> http://a4-klub.pl/index.php?/topic/58910-all-b6-trzy-pikniecia-syreny-alarmu-po-uruchomieniu-silnika/?hl=%2Btrzy+%2Bpikni%EAcia+%2Bsyreny

Opublikowano

Masz czujniki parkowania w zderzaku? jeśli tak to możliwe ze system nie działa i w ten sposób sygnalizuje awarie na głośniku od PDC

Opublikowano

Nie mam. Ale byc może jest to związane z drzwiami tylnymi, bo u mnie tez na fisie nie pokazuje otwartych drzwi i na vagu mam błąd. Tez mam błąd tilt sensor ale nie wiem co to jest. Akumulator będzie raczej do wymiany niedługo bo jeżdżę odkąd kupiłem (ponad 5 lat) i nie wiem ile jezdzil na nim poprzedni właściciel. Jak mierzyłem napięcie na nim dzisiaj to bylo 12,5V (odłączyłem tylko minusowa klemę). Za wszelkie dodatkowe sugestie bede bardzo wdzięczny. Pozdrawiam!