wujekmaciej Opublikowano 17 Lipca 2016 Opublikowano 17 Lipca 2016 Witam! Mam dość niecodzienny przypadek. Ostatnio zmieniłem hamulce na 4-tłok brembo (ale to raczej nie ma nic wspólnego) i po ok 2 tyg zauważyłem że: - w przednim lewym (tylko lewym) kole w czasie szybszej jazdy i gwałtownym skręceniu tylko w prawo z koła wydobywa się dźwięk jakby kończył się przegub.. - przegub zewnętrzny wymieniony - w czasie ruszania i max skręcie w prawo tego nie robi, tylko jak auto dostanie mocniejszego "naprężenia" zawieszenia. - dźwięk jest bardzo podobny do kończącego się przegubu, lecz koło nie "strzela" a robi "trrrrrrrrr" - na prostym i małym skręcie, tudzież skręcie w lewo nic się nie dzieje.. - póki co nie znalazłem śladów szorowania, rysowania itp w okolicy koła Jakieś pomysły? może ktoś spotkał się z czymś podobnym? Pozdro!
Krystian Jasiński Opublikowano 22 Grudnia 2016 Opublikowano 22 Grudnia 2016 Sprawdz może czy felga się nagrzewa mocno podczas jazdy.
Adrian1727 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Opublikowano 29 Grudnia 2016 (edytowane) Witam, jedyne co przychodzi mi na myśl to właśnie przegub, ja mam aktualnie przegub do wymiany i najbardziej go słyszę nie w czasie gdy jadę do przodu z pełnym skrętem ale do tyłu, tylko jak cofam skręcę kierownicę max. w prawo i zacznę cofać to w prawym kole strzyka przegub jakby miał się rozlecieć a przy jeździe do przodu na max. skręconych kołach bardzo delikatnie strzyka więc proponuję sprawdzić przegub na biegu wstecznym, jeśli to przegub to na pewno kolega pozna. A to że przegub zewnętrzny wymieniony nie znaczy że może nie może się rozlecieć, różnie bywa. Pozdrawiam Edytowane 29 Grudnia 2016 przez Adrian1727
KINIAM Opublikowano 30 Grudnia 2016 Opublikowano 30 Grudnia 2016 wujekmaciej prawdopodobnie już usunął usterkę. Szkoda tylko, że nas o tym nie powiadomił i temat wisi. Szkoda, że admin tego nie usuwa, to całkowicie zaśmieca forum jak coś konkretnego chcę wyszukać.
Rekomendowane odpowiedzi