Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Pionek czy alpine

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pany które radio wybrac do tej pory mialem pionka 4000ub zamierzam wymienić na inne które wybrac

alpine UTE-72bt

czy moze

Pioneer MVH X380BT

Gość foreplay69
Opublikowano (edytowane)

Ja bym brał alpine. Tego modelu akurat nie znam, ale... w poprzednim aucie miałem pionka, zepsuł się i wymieniłem na alpine. Zupełnie inny dźwięk i dużo lepiej odbierał stacje radiowe.

Edytowane przez foreplay69
Opublikowano

tez znalazłem ze niektóre radia maja 4x100w czy jest sens brac takie przy seryjnym nagłośnieniu przy obecnym pionku 4000ub jak wezmę na Full to pieknie chodzi a ma tylko 4x50 jest sen brać 4x100 czy nie bo bedzie tylko naglosnienie ori

Gość foreplay69
Opublikowano

Raczej 4x100 nic Cie nie da. Mi bardziej chodzilo o jakosc brzmienia a nie glosnosc. A czemu chcesz wymienic obecne?

Opublikowano

na nowszy jakiś model z tego pionka bylem zadowolony. I planowałem cos blutu

Opublikowano

Mam tego pioniera z blututu co autor watku i jest ok .gra tez dobrze

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

na nowszy jakiś model z tego pionka bylem zadowolony

Jak byłeś zadowolony to ja dalej bym szedł w Pionieera.

Przy seryjnych głośnikach 4x50W wystarczy w zupełności. Z resztą 4x50 to w rzeczywistości jest około 4x22W.

Opublikowano

Z resztą 4x50 to w rzeczywistości jest około 4x22W.
Dokaładnie.

Wydaje mi się że alpine jest lepszy.

A tak z ciekawosci jakie radia znalazłeś 4x100 ??

Opublikowano

http://allegro.pl/pioneer-mvh-280fd-mega-moc-4x100w-pilot-pen-8gb-i5944554037.html#imglayer

Robert a jak z czystością dzwięku ok tego pionka co pisałeś właśnie chyba zostane przy pionku bo wydaje mi sie ładniejszy wygląd

Opublikowano

Czysty i przyjemny prawie wszystko ustawisz

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Witam .panowie naprostujmy trochę temat .po pierwsze radia mają 4x22 max z wyjątkiem jakiegos alpine który miał około 4x28.Ogólnie jestem zwolennikiem pioneer ale powiedzmy sobie szczerze ze to przy modelach z wysokiej półki .z tych niskich modeli czyli w uzywce do 6-7 stów pod seryjne nagłośnienie celował bym w alpine ponieważ jakby lepiej podciąga dźwięk w serii.model pioneer który też daje rade w tym przedziale to p 77 p88 oraz wszystkie starsze modele deh 8xxx deh 9xxx tzw delfinki.Jeśli Alpine to z serii cda ogólnie wszystkie mają dość porządne granko .Ten konkretny model ute tez ma doBRE opinie ,wiec w tych pieniądzach jest ciekawą alternatywą.

Opublikowano

nina dobrze mówi, a najlepiej jak byś poszedł do jakiegoś sklepu gdzie jest ten sprzęt i posłuchał barwy dźwięku ;-) bo może się okazać, że nawet kilka krotnie droższy sprzęt będzie dla Ciebie grał jak kupa... Cena ceną, marka marką, a upodobania upodobaniami ;-)

Opublikowano

wiadomo że to są chwyty marketingowe z tymi watami zakupiłem pionka dźwięk fajny ogólnie radyjko spoko i fajnie gra

Opublikowano

To który model kupiłeś ??

Opublikowano

Pioneer MVH X380BT

Opublikowano

głośniki też są ważne i najlepiej dobierać razem z radiem