Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Montaż sterownika centralnego zamka 1996r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, posiadam A4 B5 z 1996r.. Mam centralny zamek, ale bez możliwości otwierania go z pilota - tylko kluczyk. Chcę podłączyć uniwersalny sterownik jednak poradnik, który jest na forum przedstawia jak podłączyć to w modelach po 1997 roku, gdzie za centralny odpowiadają 2 kable - niebiesko-czerwony i popielato-biały. U mnie jak tą kostkę odłączę to centralny nadal działa, więc te kable nie są od centralnego. Wyczytałem, że od centralki jest niebiesko-żółty kabel w kostce w lewej strony na samej górze. Mam się jakoś podpiąć tylko pod ten kabel czy jeszcze jakieś inne potrzebuje? Jak ktoś kiedyś to robił u siebie i wie jak to zrobić to proszę o pomoc. Może da się jakoś podłączyć pod przełącznik od otwierania i zamykania drzwi, który jest obok klamki w boczku kierowcy? Pzdr ;)

Opublikowano

pod ten przełącznik nie robiłem ale mam podłączone pod sterowanie w drzwiach pasażera.musiałem przeciąć ten żółto-niebieski kabel i podłączyć pod niego 2 kable od centralki (zamykanie/otwieranie)trzeba jeszcze podłączyć plus i minus,wyjście na kierunki,antenę i domykanie szyb (jak masz i centralka ma ta opcję).centralkę mam firmy Carprotect

Opublikowano

Ok to ten żółto-niebieski przeciać i po jednej stronie otwieranie a po drugiej zamykanie tak? Nie trzeba odłaczać jakiegos seryjnego sterownika?

Opublikowano

Ok to ten żółto-niebieski przeciać i po jednej stronie otwieranie a po drugiej zamykanie tak? Nie trzeba odłaczać jakiegos seryjnego sterownika?

Nie bardzo. W tych rocznikach w drzwiach sterowanie jest na jednym przewodzie. Plus otwiera a minus zamyka zamki.

9868269900_1380140049.jpg

Opublikowano

Ok to trzeba sie jakos podpiac do kabla niebiesk-zoltego ktory wychodzi z lewej kostki u gory tam w pod bezpiecznikami tak?

Opublikowano

Kabel ma być żółty z niebieskim paskiem. Po jego przecięciu nie będzie sterowania pompki z zamka drzwi. To jest kabel z X na rysunku (X oznacza przecięcie). Musisz to zrobić dokładnie jak na rysunku (ważne jest po przecięciu który kabel idzie do zamka, a który do pompki). Pamiętaj że robisz to na własną odpowiedzialność.

Opublikowano

To trzeba boczek drzwi kierowcy zdjac i tam ten kabel zlokalizowac tak?

Opublikowano

ja dobrałem się do niego odkręcając osłonę tą pod nogami pasażera w słupku.i po jego przecięciu podczas zamykania kluczykiem drzwi pasażera zamykają się tylko te jedne drzwi.ale kto zamyka z kluczyka samochód od strony pasażera.tym bardziej mając centralny na pilota.ja mam tak zrobione i już 5 lat i wszystko działa