Mlodya4 Opublikowano 19 Lutego 2007 Opublikowano 19 Lutego 2007 witam. Jestem szczesliwym posiadaczem audi a4 od kilku dni, sporwadzone z Holandi... Silnik Diesla jest dla mnie nowy, zawsze mialem tylko benzyniaki. Mam silnik 1.9 tdi 90koni w automacie. Chcialbym autko podac kilku modyfikacją typu chip, kola sprezyny... Slyszalem opinie ze nie najlepszym pomyslem jest chipowanie automata?? druga sprawa do ile koni moge bezpiecznie podniesc moc mojego audi gdzie i za ile najlepiej?? c zekam na odpowiedz Pozdrawiam [ Komentarz dodany przez: piotr1602: 19-02-2007, 13:04 ] zapraszam cie kolego najpierw do zapoznania sie z regulaminem a pozniej pisanie postow,potem temat odblokuje
szogun0 Opublikowano 19 Lutego 2007 Opublikowano 19 Lutego 2007 Odblokowałem celem umożliwienia poprawy nazewnictwa tematu.
Szewczenko7 Opublikowano 19 Lutego 2007 Opublikowano 19 Lutego 2007 witam.Jestem szczesliwym posiadaczem audi a4 od kilku dni, sporwadzone z Holandi... Silnik Diesla jest dla mnie nowy, zawsze mialem tylko benzyniaki. Mam silnik 1.9 tdi 90koni w automacie. Chcialbym autko podac kilku modyfikacją typu chip, kola sprezyny... Slyszalem opinie ze nie najlepszym pomyslem jest chipowanie automata?? druga sprawa do ile koni moge bezpiecznie podniesc moc mojego audi gdzie i za ile najlepiej?? c zekam na odpowiedz Pozdrawiam 115KM...bedzie bezpiecznie bez wiekszego obciazenia silnika i ingerencji w sprzeglo...a gdzie mozesz to zrobic:V-tech , Masters
spanky Opublikowano 19 Lutego 2007 Opublikowano 19 Lutego 2007 skrzynia bedzie ograniczeniem ... ale kilka kucorów wiecej napewno da sie wykrzesac .... :twisted: co do przyrostów to zapytaj osob ktore sie tym zamuja ... ale najpierw sprawdz czy motorownia/skrzynia jest zdrowa :exclaim: zeby potem nie było sraczki ... :exclaim:
Mlodya4 Opublikowano 19 Lutego 2007 Autor Opublikowano 19 Lutego 2007 Bylem na sprawdzeniu silnika, turbiny skrzyni... Naprawde cacy, silniczek pracuje cicho, rowno i co najwazniejsze nie bierze oleji po 1500km trasy. Jaki chip polecacie?? POZDRAWIAM
Gość MorgothDBMA Opublikowano 20 Lutego 2007 Opublikowano 20 Lutego 2007 wtryski + program (silnika i skrzyni) = całkiem dużo moczu koszty dość spore
Rogalotti Opublikowano 24 Lutego 2007 Opublikowano 24 Lutego 2007 witam. Jestem szczesliwym posiadaczem audi a4 od kilku dni, sporwadzone z Holandi... Silnik Diesla jest dla mnie nowy, zawsze mialem tylko benzyniaki. Mam silnik 1.9 tdi 90koni w automacie. Chcialbym autko podac kilku modyfikacją typu chip, kola sprezyny... Slyszalem opinie ze nie najlepszym pomyslem jest chipowanie automata?? druga sprawa do ile koni moge bezpiecznie podniesc moc mojego audi gdzie i za ile najlepiej?? c zekam na odpowiedz Pozdrawiam [ Komentarz dodany przez: piotr1602: 19-02-2007, 13:04 ] zapraszam cie kolego najpierw do zapoznania sie z regulaminem a pozniej pisanie postow,potem temat odblokuje Nie widzę przeszkód w zrobieniu Twojego auta. Skrznie automatyczne są przeze mnie bardzo lubiane. Człowiek w swoim wieku już zaczyna doceniać takie dary od producentów . Robiłem już takie autka, przykładem może być passat AHU (90ka) z automatem. Niestety nie mierzyłem go na hamowni z przyczyn oczywistych ale pomiary przyspieszenia były obiecujące. Przed 17.8 do setki po 13.8 :!: Auto dużo lepiej się zbiera a człowiek nadal w nim odpoczywa (a nie szarpie z dzwognią) Pozdrawiam.
spanky Opublikowano 25 Lutego 2007 Opublikowano 25 Lutego 2007 witam. Jestem szczesliwym posiadaczem audi a4 od kilku dni, sporwadzone z Holandi... Silnik Diesla jest dla mnie nowy, zawsze mialem tylko benzyniaki. Mam silnik 1.9 tdi 90koni w automacie. Chcialbym autko podac kilku modyfikacją typu chip, kola sprezyny... Slyszalem opinie ze nie najlepszym pomyslem jest chipowanie automata?? druga sprawa do ile koni moge bezpiecznie podniesc moc mojego audi gdzie i za ile najlepiej?? c zekam na odpowiedz Pozdrawiam [ Komentarz dodany przez: piotr1602: 19-02-2007, 13:04 ] zapraszam cie kolego najpierw do zapoznania sie z regulaminem a pozniej pisanie postow,potem temat odblokuje Nie widzę przeszkód w zrobieniu Twojego auta. Skrznie automatyczne są przeze mnie bardzo lubiane. Człowiek w swoim wieku już zaczyna doceniać takie dary od producentów . Robiłem już takie autka, przykładem może być passat AHU (90ka) z automatem. Niestety nie mierzyłem go na hamowni z przyczyn oczywistych ale pomiary przyspieszenia były obiecujące. Przed 17.8 do setki po 13.8 :!: Auto dużo lepiej się zbiera a człowiek nadal w nim odpoczywa (a nie szarpie z dzwognią) Pozdrawiam. jakiego rzedu sa przyrosty w takim aftomacie ....
Rogalotti Opublikowano 3 Marca 2007 Opublikowano 3 Marca 2007 W przypadku takiego auta przyrost będzie jak w każdym z mechaniczną skrzynią :exclaim: . To tylko kewstia troche innego obrobienia map..
spanky Opublikowano 4 Marca 2007 Opublikowano 4 Marca 2007 W przypadku takiego auta przyrost będzie jak w każdym z mechaniczną skrzynią :exclaim: . To tylko kewstia troche innego obrobienia map.. mam przez to rozumiec ze skrzynia nie jest zadnym ograniczeniem ....
Boberro Opublikowano 4 Marca 2007 Opublikowano 4 Marca 2007 mam przez to rozumiec ze skrzynia nie jest zadnym ograniczeniem .... podłączam sie do pytanka mam afn 110KM w automacie i czy jest sens go dłubac chodzi o skrzynię żeby nie dostała za dużo niutonometrów.
sidor Opublikowano 6 Marca 2007 Opublikowano 6 Marca 2007 Mam pytanko do Rogalotti.Jaki jest pełny koszt takiego zabiegu w automacie? Sam posiadam 1.9tdi 90-konne,a chciałbym ją troche polepszyć.
Rogalotti Opublikowano 12 Marca 2007 Opublikowano 12 Marca 2007 Witam ponownie. Tak trzeba zrobić moda żeby nic nie ucierpiało :exclaim: Rozmowa o kosztach... zapraszam na PW... Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi