August 11, 201610 yr Witam. Dostałem dziś w swoje ręce a6 z w/w silnikiem. Mam walniętą siatkę przed katem. Wpadłem na pomysł by przy okazji pobytu auta w warsztacie także pozbędę sie katalizatorów. Pojazd ma już grubo ponad 250000 więc mogą być zapchane . Tak jak widziałem to obydwa mają sondy . Co polecacie ? Wywalić katy i wstawić strumienice czy tylko rozciąć puszki i wyjąć wkład. Co z kompem ? Niezgłupieje Pozdro ? ?
August 17, 20169 yr Zamiast katów możesz wstawić tłumiki przelotowe od gruchota np. U mnie przy blisko 600 tys. przebiegu kat praktycznie jak nowy był.
August 17, 20169 yr Jak są sondy w dolnych katach to musisz zastosować emulator kątowy albo wyłączyć w sofcie ecu inaczej będzie walilo błędami. Jaki kod silnika - AML czy BDV?
August 18, 20169 yr Author Jak są sondy w dolnych katach to musisz zastosować emulator kątowy albo wyłączyć w sofcie ecu inaczej będzie walilo błędami. Jaki kod silnika - AML czy BDV? AML z tego co widze taki sam jak Ty.Sądy są bo widziałem na własne oczy. Tak w ogóle ile za nie można dostać ?
August 18, 20169 yr Czyli są 4 sondy , jak nie wali błędów katalizatorów lub sond to bym zostawił w spokoju.
August 18, 20169 yr Author Czyli są 4 sondy , jak nie wali błędów katalizatorów lub sond to bym zostawił w spokoju. Błąd był tylko czujnika temperatury , już zrobiony poza tym wszystko oki. Podam Ci link do mojego ogłoszenia z A6 C5 .Powiedz co o niej sądzisz ?
August 18, 20169 yr Author Na handel kupiłem , nie robię z nią nic bo bez LPG nie ujade. Ale co sprzedajesz czy dopiero kupiłeś? Na PW linka masz.