Skocz do zawartości
IGNOROWANY

wymiana silnika AWX na AVF

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Napinacz wziąłem od avf który już był. I rzeczywiście kolego masz rację.jest jeszcze jedno pytanie czy przy montażu sprzęgła i dwumasy trzeba zwracać uwagę trzymać się jakiś znaczników coś ustawien, czy po prostu skręcić tak jak pasuja sRuby. Jeśli jest mi ktoś s stanie udzielić jakiegoś info będę wdzięczny

Edytowane przez bestfisher
Opublikowano

Jest taki przyrząd fajny do centrowania tarczy sprzęgła żeby się równo ustawiła i nie było większych problemów z założeniem skrzyni. A reszta jak śruby pasują. Dokręć dobrze śruby od dwumasy i docisku

Opublikowano

Śruby wszystkie ładnie przykrecone z założeniem na skrzynie nie było problemów wiec pewnie wszystko jest tAK jak ma być ?

Opublikowano (edytowane)

Dwumasy inaczej nie założysz bo otwory na śruby w wale pasują tylko w jedną strone, docisk też pasuje tylko w jednym położeniu do dwumasy. Jak jesteś zdolniacha to mogłeś odwrotnie tarczę sprzęgła założyć ,ale napewno byś zauważył że jest coś nie tak...

Nic nie szarpie przy ruszaniu? biegi wchodzą płynnie? Jeśli nie ma żadnych niepokojących objawów to jest wszystko ok

Edytowane przez C4NC3R
Opublikowano

Jak tylko uda mi sie tylko poskładać cały samochód w jeden kawałek napiszę jak sprawa wygląda po takich zabiegach, mam już ostatnią prośbę czy ktoś jednoznacznie może mi powiedzieć o jaki kąt należy wykręcić w pompowtrysk po wszystkich wczesniejszych procedurach bo czeka mnie taki zabieg a nigdzie nie ma jednoznacznej odpowiedzi jedni mówią 225 inni 180, liczb pojawia sie bardzo dużo a nie wiadomo jak rzeczywiście bedzię tak jak ma być.

Opublikowano

180 będzie dobrze

Opublikowano

Potwierdzam kręć 180.

Opublikowano

Na zimnym silniku cofnij o 180' +/_ 5'.