OffsprinG_87 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Witam opisze swój problem, wczoraj wsiadłem do samochodu okazało się, że wyczerpał się akumulator co później wyjaśnił kod braku kumunikacji z radiem co spowodowało nie wyłączenie się radia po moim wyjściu z samochodu ( od powód rozładowania ) ) Odpaliłem na kable i ruszyłem do pracy podczas jazdy zauważyłem, że włącza się i po chwili wyłącza klimatyzacja, a tyle zamki drzwi co chwile pstrykają ( odłączenie akumulatora naprawiło te dwa problemy i tylko te dwa ) na dodatek przestały działać: kierunkowskazy, światła, klakson, otwieranie szyb multi-funkcja na kierownicy co w pewnym większym stopniu utrudnia mi poruszanie się po mieście, a mechanika mam umówionego dopiero na za tydzień ( takie długie terminy ), pojechałem do znajomego na kompa i wyskoczyły owe błędy: Kod: 00466 Pernamentny : moduł kolumny kierownicy brak komunikacji Kod: 00668 Sporadyczny zasilanie (30) Napięcie zasilania zbyt niskie Kod: 01176 Sporadyczny Klucz nieprawidłowy sygnał zbyt niski Kod: 01304 Sporadyczny Radio brak komunikacji Sprawdziłem moduł komfortu 8E0 959 433 BA oraz moduł świateł 8e0 907 279 e nie są zalane i wilgotne oczywiście dodatkowo sprawdziłem wszystkie bezpieczniki i żaden nie był przepalony Dodakowo teraz po włączeniu silnika włącza się i wyłącza co chwile grzanie świec ... ręce opadają ... APOKALIPSA i tak szczerze to nie mam pojęcia co jeszcze mogę sprawdzić ale wydaje mi się że to nie jest problem tych modułów co sprawdziłem może przyczyna moich problemów leży w kostce od stacyjki ?? Proszę o pomoc
GreGoriO Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 PO PIERWSZE uzupełnij profil bo nie wiem co masz za auto po drugie zmień akumulator bo pewnie ma zwarcie w jednej lub kilku celach i przez to się dzieją takie rzeczy. ZACZNIJ od podmiany akumulatora
BeyerBrown Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zobacz czy nie zalało Ci plastikowej puchy w której siedzi ECU i kilka przekaźników. Jeśli tak, sprawdź też drożność kanałów odpływowych.
OffsprinG_87 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2016 PO PIERWSZE uzupełnij profil bo nie wiem co masz za auto po drugie zmień akumulator bo pewnie ma zwarcie w jednej lub kilku celach i przez to się dzieją takie rzeczy. ZACZNIJ od podmiany akumulatora Profil uzupełniony, Podmieniłem dzisiaj akumulator ale to nic nie zmieniło w dalszym ciągu nie działa otwieranie szyb, klakson, multifunkcja, wycieraczki, kierunkowskazy, światła i miga grzanie świec w dodatku nie mogę zaprogramować kluczyka ... centralka tylko po kluczyku z pilota nie działa ktoś ma jakieś propozycje co dalej ?
BeyerBrown Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Przytrzymaj przycisk otwartej kłódki, przekręć kluczyk i odpal auto, centralny z pilota powinien już zadziałać. Zmierz upływ prądu z akumulatora po zamknięciu auta (po jakiś 5 min)... powinien nie przekraczać 100mA
Rekomendowane odpowiedzi