Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

zbiornik płynu do spryskiwaczy - wchodzi mało płynu, wycieki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie,

Mam taki nietypowy problem. Mianowicie chodzi o to, że jak dolewam płynu do spryskiwaczy to wchodzi max 1-2L.

Muszę odczekać x czasu aż to zleci i wtedy mogę zrobić dolewkę tak jakby był zapowietrzony.

Problem w tym, że ani nie bulgocze ani nic podobnego więc średnio wiem jak ten temat rozwiązać.

Czasami jest tak, że jak zaleje płynu pod korek to później pod autem kapie płyn więc wskazywałoby to na jakąś nieszczelność, ale gdzie?

Oglądałem ten zbiornik przy zdjętym pasie przednim i niby wszystko z nim było ok. Jakieś pomysły?

Może ktoś miał podobny problem.

W drugim aucie wlewam całą bankę 5L i nie muszę robić tego na raty więc to mnie trochę denerwuje :)

Edytowane przez damian92x

Opublikowano

Może jest zapchany czymś skoro tak mało wchodzi .co do nieszczelności to pozostaje patrzec od góry do dolu. Jedna osoba leje A druga ręka patrzy i dotyka czy mokry. Może kiedyś był stukniety i pękło albo wodę ktoś zalał ,zamarzło i rozsadzilo

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie siedziała uszczelka pod głowicą, dostawały się spaliny. Robiło się nadciśnienie, rozczelniał mi się to jeden kruciec to drugi i też miałem wycieki.

Opublikowano

U mnie siedziała uszczelka pod głowicą, dostawały się spaliny. Robiło się nadciśnienie, rozczelniał mi się to jeden kruciec to drugi i też miałem wycieki.

kolego ale tu mowa o wycieku płynu do spryskow . to nie ma nic wspólnego z układem chłodzenia!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zbiorniczek od spryskiwaczy tak na prawdę składa się z dwóch (dolny i górny) połączonych ze sobą "wąskim gardłem".

Najlepiej odkręć śrubki te co widzisz jak podniesiesz maskę i wyciągnij zbiorniczek (wchodzi na wcisk do dolnego).

Może na łączeniu jest zapchany?

Opublikowano

7746569762f102ddmed.jpg

Opublikowano
  • Autor

7746569762f102ddmed.jpg

Hahahah!

Zbiorniczek od spryskiwaczy tak na prawdę składa się z dwóch (dolny i górny) połączonych ze sobą "wąskim gardłem".

Najlepiej odkręć śrubki te co widzisz jak podniesiesz maskę i wyciągnij zbiorniczek (wchodzi na wcisk do dolnego).

Może na łączeniu jest zapchany?

Kolego dziękuję za wskazówkę jutro to sprawdzę :)