eaglent Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Witam,w skrócie opisze z czym mam problem, kilka miesięcy temu zmieniłem licznik na FIS, mam 96r przedlifta i kupiłem też przedliftowy ale z wersji benzynowej, oba VDO, pojechałem na zmianę wsadu do kolegi żeby wskazania obrotów się zgadzały. Po tym zabiegu kilka tygodni później uszkodził się moduł airbagów, tzn wywaliło błąd 65535 czy jakiś podobny w skrócie, że uszkodzenie jednostki sterującej, wczoraj wymieniłem moduł, wsadziłem nową żarówke airbaga, przy próbie kasowania błędów zostaje jeden 01025 czyli od zarówki airbag. Czytałem sporo tematów i było napisane, aby zmienić miejscami piny 9 z 12 w niebieskiej wtyczce, zmieniłem, usunąłem błąd i już nie wraca, problem natomiast jest z tym, że kontrolka cały czas świeci a błędu nie ma, czytałem też, że można zastosować jakiś inwerter sygnału ale to pomaga w przypadku zmiany licznika z UK-NSI na VDO. Co może być nie tak u mnie? dołożyć kabelek z masą pod pin nr9? wzorowałem się tym tematem: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/261488-po-zmianie-licznika-z-roku-95-na-96r-wyskoczyl-blad-1025/pozdrawiam Mały update, zaobserwowałem, że rzeczywiście potrzebny jest jakiś inwerwer sygnału. Po włączeniu zapłonu powinna się świecić kontrolka Airbag przez 3 sec i później gasnąć u mnie jest na odwrót, przez ok. 3 sekundy kontrolka się nie świeci natomiast później świeci ciągłym światłem, błędów brak, ma ktoś pomysł jak taki inwerter zrobić?
Rekomendowane odpowiedzi