Leszek Odrzywolski Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Witam, Poszukuję skrzyni FJV od dłuższego czasu i nie mogę nic znaleźć o takim oznaczeniu. Może ktoś ma wiedzę na ten temat jaką skrzynie można włożyć do audi a4 b6 3.0 quattro. Potrzebna jest skrzynia 5 biegowa ponieważ 6 biegowa nie wchodzi i przełożenia są różne... Gdzieś wyczytałem że skrzynia DYE była zamiast FJV ale czy ona ma takie same przełożenia?? Skrzynia DYE idzie do passata 2.3 4 motion. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie i informacje jaką skrzynie można włożyć bez przeróbek zamiast skrzyni FJV. z góry dzięki i pozdrawiam
krzysiekml Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 (edytowane) FJV ma 35/9 i z takim przełożeniem potrzebujesz,GDU i GBT też mają 35/9 -wszystkie 5b tylko 3.0 BP czy 3.0TDI ? Edytowane 26 Sierpnia 2016 przez krzysiekml
Leszek Odrzywolski Opublikowano 6 Września 2016 Autor Opublikowano 6 Września 2016 to jest 3.0 PB, więc jeżeli możesz kolego podpowiedzieć jeszcze jakie skrzynie podejdą bez żadnych przeróbek będę bardzo wdzięczny. Czy skrzynia CTF lub CXW podejdzie do a4 b6? z wyglądu są bardzo podobne i mają takie same przełożenia 35/9.
Skinner Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 I jak koledzy, coś się ruszyło w temacie zamiennika FJV bo mi pada a na regenerację wydać 3 tys jakoś nie chce ?
Rekomendowane odpowiedzi