Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Zakup B7 2.0 a problem z olejem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć,

Mam pytanie do posiadaczy lub osób znających silnik 2.0 PB w modelu B7. Czy to jest ta sama jednostka co w B6 i czy tak samo wciągają olej? Dodam, że aktualnie mam B6 z ALTem i mimo wielu plusów tej jednostki nie chcę więcej użerać się ze znikającym olejem. Jeśli wiecie coś w temacie oleju w silnikach 3.2 to też chętnie poczytam Wasze opinie.

Pozdrawiam,
Michał

Edytowane przez Kary
Opublikowano (edytowane)

temat ten był już dyskutowany na forum. Opinie sa rózne. Faktem jest, ze ALT w B7 jest trochę zmodyfikowany, np. czwórnik odmy jest poprawiony. Na niemieckim forum A4-freunde.com znalazłem wpisy że w B7 pobór oleju kształtował sie u niektórych uzytkowników na poziome 800ml/3000km. Dużo i nie dużo, a trzeba brać pod uwagę, że dotyczyło to aut z pewnoscią nie zajechanych, regularnie serwisowanych, z przebiegiem ok. 100tyś km. Wiele osób winiło tryb serwisowania LongLife jako czynnik przyśpieszający pobór oleju. W sumie nic nowego. My też dochodzimy do takich wniosków.

Edytowane przez kiko79
Opublikowano

Ponoć B8 lubi olej to B7 pewnie też. Chcieli zrobić silniki bardziej ekologiczne a wyszło odwrotnie :grin:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...