czachapll Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zamieszczam logi http://vaglog.pl/log_275996.html http://vaglog.pl/log_275997.html Za niedługo jadę w trasę i teraz się boję, że nie dojadę. Te korekcje na włączonej klimie 17 stopni na maxa, jak wyłączę to korekcja na 4 cylindrze spada do 2.00mg/r. Im cieplej tym bardziej buja autem na wolnych obrotach. Miałem wymieniać uszczelnienia pompowtrysków ale ktoś mi podpowiedział, że jak oleju nie przybywa to żebym nie ruszał. Korekcje również są dużo mniejsze jak jest chłodno na zewnątrz (w zimie było maks 1.50mg/r) . Czy jak przekroczy te 2.80mg/r to zgaśnie czy tylko błąd zapisze?
czachapll Opublikowano 8 Września 2016 Autor Opublikowano 8 Września 2016 (edytowane) Jak deptam to kopci ale nie aż tak bardzo. Ogólnie nic niepokojącego nie ma oprócz tych drgań. To kopcenie to takie bączki, nie cały czas. Po wymianie rozrządu przestało bujać ale może dlatego, że rozrząd jest teraz na -1,7 a był na 0.0 Edytowane 28 Sierpnia 2016 przez czachapll
adamspeed01 Opublikowano 10 Września 2016 Opublikowano 10 Września 2016 oglądałeś wałek rozrządu pod pokrywą? regulacja pompek?
czachapll Opublikowano 10 Września 2016 Autor Opublikowano 10 Września 2016 oglądałeś wałek rozrządu pod pokrywą? regulacja pompek? Nic nie patrzyłem pod pokrywę i zapomniałem dodać, że vacum też wymieniłem. Wolę po prostu popytać innych zanim się za to zabiorę Ciekawi mnie tylko dlaczego tylko 4 cylinder tak odstaje od reszty..
daros Opublikowano 10 Września 2016 Opublikowano 10 Września 2016 Albo tak leje wtrysk, albo masz słabą kompresję na 4tym cylindrze, więc sprawdź kompresje.
adamspeed01 Opublikowano 11 Września 2016 Opublikowano 11 Września 2016 Korekcje na + może powodować wytarta krzywka na wałku.
czachapll Opublikowano 11 Września 2016 Autor Opublikowano 11 Września 2016 Biły w normie prawie idealne to chyba wtrysk nie leje
lukasz51237 Opublikowano 11 Września 2016 Opublikowano 11 Września 2016 Wymienić uszczelnienia i zamienić pompki miejscami, ewentualnie zmierzyć kompresję. W 18 grupie na vagu są same zera?
Rekomendowane odpowiedzi