Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Pytanko o zwiększenie mocy

co lepsze? 2 użytkowników zagłosowało

1. 1. co lepsze?

• zmienić turbo na większe
    • zchipować

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam 110Koni w moim dieslu. mam pytanko co lepsze. zmienic turbo. jak tak to na jakie i gdzie szukac? a może lepszy chip?

Opublikowano

Wszystko zalezy od kasy.Myślę , że na początek wystarczy program wgrać i będzie latał aż miło.Powinno wyjść jakieś 140KM i 310nM :wink: Wymiana turbiny na większą to już wieksze koszty i konieczność kolejnych modyfikacji

Opublikowano

a jaki chip proponujesz?? bo jest wiele firm zajmujacych sie tym. I co myślisz o magnetyzerach :roll: ??

Opublikowano

moglbys zaczac od przerobki oprogramowania, a potem mniej lub bardziej skomplikowana mechanika typu wtryski, turbina :)

[ Dodano: 2006-02-18, 15:44 ]

http://www.tdi-tuning.pl/

Opublikowano
a jaki chip proponujesz?? bo jest wiele firm zajmujacych sie tym. I co myślisz o magnetyzerach :roll: ??

Jesteś z Katowic , to jedź do Aligatora.To katowicki oddział Masters Tuning.jedni z najlepszych w Polsce.Ali napisze Ci program pod konkretnie twój samochód i taki jak będziesz sobie życzył.Albo więcej koni , albo więcej niutków.Co do magnetyzerów , to zapomnij.Nie ma sensu.Lepiej sobie coś innego kupić za tą kase :wink:

Opublikowano

A może Vtech-Tuning masz blisko wkońcu TDI i Autostrada A4

http://www.vtech.pl/

Opublikowano

Dzięki! a gdzie znajde ów Aligatora??

Opublikowano

Jak bys chcial wieksze turbo to odrazu pasowaloby zmienic IC na wiekszy nzaraz za zderzakiem a co za tym idzie musialbys tez w elektronike ingerowac bo turbina by generowala wieksze cisnienie prawdopodobnie i czujnik caly czas przelanczal by go w tryb awaryjny. A po zchipowaniu duzo tez pomoze zmiana IC na wiekszy bo wlato bedzie lepiej chlodzil.

Ja osobiscie wolalbym tuning mechaniczny ale to jest wieksza kasa.

Opublikowano

Z tego co slyszalem jak sie zaklada wieksze turbo to przy tej samej mocy jest ono mniej wysilone niz to mniejsze, tak samo z resztą mocniejszych czesci do silnika. Jezeli wystarczy ci ~130-140KM nie ma co sie bawic w turbo, jezeli celujesz wyzej warto sie zastanowić

Opublikowano

Jak chesz mieć 200KM to tylko Turbo nie żadne nitro :wink:

[ Dodano: 2006-02-18, 19:51 ]

Kosztowna, ale napewno zadowalająca modyfikacja. Możliwe są do uzyskania bardzo duże przyrosty mocy, nie jest to jednak bez uprzedniego wzmocnienia dołu zalecana zabawa dla silników 1.4 i 1.6.

www.promotormocy.pl

www.tomson.com.pl

www.vanaaken.com

www.turbo-kits.com

www.turbocalculator.com

Opublikowano
Jak chesz mieć 200KM to tylko Turbo

pewnie ze chciałbym, i chciałbym wygrac w totka bo narazie nie mam zadnej roboty i tyle co swinke skarbonke rozwale to mam ;) max 1500zl moge wyłożyć jak pogadam z rodzicami :P

pamietajcie ze mam dopiero 19 lat :P

Opublikowano

No to na początek Filtr stożkowy K&N oraz Program

Opublikowano

Ja bym stozka nie zakladał bo w zasadzie nic nie da, a tylko szybciej turbina poleci. Program + wyciecie katalizatora wystarczą.

Opublikowano

Ja bym stozka nie zakladał bo w zasadzie nic nie da, a tylko szybciej turbina poleci. Program + wyciecie katalizatora wystarczą.

nie tyle turbina co przeplywka :wink:

Kamil jak i inni dobrze prawia - chips i wyciecie katalizatora :!:

dalsze modyfikacje to IC, turbina i wtryski :wink:

Opublikowano

Mysle że na początek wystarczy Chip osobiście polecam TTC w krakowie,są tansi od V-Techu i wcale nie gorsi :) Wskakuj na A4 i ogień do KRK w koncu to rzut beretem :wink:

Opublikowano

Witam!

Na razie zacznij od programu! Wystarczy na poczatek! Skontaktuj sie z Aligatorem!:)

Opublikowano

nie rób wszystkiego na raz jedż pierw do jakiegoś tam "Aligatora lub innego Hipopotama" zmień program pojeżdzisz trochę i ewentualnie następna modyfikacja jak fundusze pozwolą.

Przyjemności trzeba sobie dozować żeby banan z twarzy nie schodził :shock:

Opublikowano

tu masz wykres auta tylko po czipsie- silnik 1.8T seria 150KM silnik AVJ

bawienie się w mechanike to jednak grubsza sprawa

ja polecam chiptuning