mr-honest Opublikowano 4 Września 2016 Opublikowano 4 Września 2016 (edytowane) Witajcie ! Jestem tutaj nowy na forum, a to dzięki zakupie swojego pierwszego Audi - a4 b5. Jeszcze nie zapoznałem się ze wszystkim, jednak jedno od razu wpadło mi w ucho, a mianowicie słaby bas z systemu BOSE. Radio jakie posiadam to audi concert. Skala basu jest od -5 do +5 i szczerze mówiąc na najwyższym poziomie szału nie robi... Czy jest może możliwość podniesienia tej skali ? Czy może problem bardziej leżeć po stronie sprzętowej ? W bagażniku mam takie coś. Czy zatem subwoofer jest pod maskownicami czy może go po prostu nie ma ? Edytowane 4 Września 2016 przez mr-honest
krzysiekvtec Opublikowano 4 Września 2016 Opublikowano 4 Września 2016 sedan ma bardzo kiepski bass i zmienisz to jak wsadzisz mala skrzynke z glosnikiem bo to co jest w półce to bieda...
mr-honest Opublikowano 4 Września 2016 Autor Opublikowano 4 Września 2016 sedan ma bardzo kiepski bass i zmienisz to jak wsadzisz mala skrzynke z glosnikiem bo to co jest w półce to bieda... A czy nie ma możliwości podniesienia skali basu ?
mr-honest Opublikowano 4 Września 2016 Autor Opublikowano 4 Września 2016 (edytowane) Tzn czego ? Pomóżcie Panowie Edytowane 4 Września 2016 przez mr-honest
mr-honest Opublikowano 4 Września 2016 Autor Opublikowano 4 Września 2016 Pytam bo gdzieś czytałem o wartościach skali w zaleznosci od kodowania. Niektórzy mieli np skalę do +7.
mo2 Opublikowano 25 Września 2016 Opublikowano 25 Września 2016 Ja akurat nie narzekam na bas. W trasie jest nawet zbyt męczący. Przede wszystkim sprawdź czy masz oryginalne głośniki. Nie wiem jak w concercie, ale w symphony jest ukryte menu, które jest equalizerem. Możesz sterować basem oddzielnie dla każdej pary głośników. Funkcja jest opisana gdzieś na forum.
Rekomendowane odpowiedzi