Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Pisk rolki napinacza?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam po ostatniej jeździe zaczeło coś popiskiwać w okolicy pasków, na 80% jestem pewny że dzwiek dochodzi z tego elementu co zaznaczyłem strzałką czy to rolka napinacza? jak to się fachowo nazywa? dzwięk jest tak jakby piszczącego łożyska w kole, nie jest to głośne a jednak jest, podpowiecie? Czy trzeba sciągać przód zeby to wymienic? Dodam ze podczas pracy delikatnie ten element się porusza/wibruje

WCh8Kro.jpg

Edytowane przez pyra111
Opublikowano

Witaj. Może tu znajdziesz pomoc, dosyć dobrze zostało opisane:

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/88734-b5-ahu-wymiana-napinacza-paska-wielorowkowego-fotostory/page-1

To co jest zaznaczone strzałką to napinacz. Podobno jak drga podczas pracy silnika, to znaczy że pracuje poprawnie.

Opublikowano

temat do zamkniecia. rolka wymieniona i cisza :hi:

Opublikowano

Mógłbyś napisać ile kosztuje taka rolka napinacza?

Opublikowano

Zależy czy nowa czy używana, ale sama rolka napinacza nie jest droga, ja za nowa płaciłem o ile dobrze pamiętam chyba 70zł w sklepie internetowym, wiec możesz tam poszukać. Odradzam używki bo to proszenie się o kłopoty.

Opublikowano

U mnie tak samo piszczy, pasek nowy, sprzęgiełko również. Jak się mocniej napnie kluczem do przestają sie wydobywać dźwięki. Czy wystarczy zmienić samą rolkę czy cały napinacz, który tani nie jest