pyra111 Opublikowano 7 Września 2016 Opublikowano 7 Września 2016 (edytowane) Witam po ostatniej jeździe zaczeło coś popiskiwać w okolicy pasków, na 80% jestem pewny że dzwiek dochodzi z tego elementu co zaznaczyłem strzałką czy to rolka napinacza? jak to się fachowo nazywa? dzwięk jest tak jakby piszczącego łożyska w kole, nie jest to głośne a jednak jest, podpowiecie? Czy trzeba sciągać przód zeby to wymienic? Dodam ze podczas pracy delikatnie ten element się porusza/wibruje Edytowane 7 Września 2016 przez pyra111
Arek8888 Opublikowano 7 Września 2016 Opublikowano 7 Września 2016 Witaj. Może tu znajdziesz pomoc, dosyć dobrze zostało opisane: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/88734-b5-ahu-wymiana-napinacza-paska-wielorowkowego-fotostory/page-1 To co jest zaznaczone strzałką to napinacz. Podobno jak drga podczas pracy silnika, to znaczy że pracuje poprawnie.
pyra111 Opublikowano 7 Września 2016 Autor Opublikowano 7 Września 2016 temat do zamkniecia. rolka wymieniona i cisza
Arek8888 Opublikowano 8 Września 2016 Opublikowano 8 Września 2016 Mógłbyś napisać ile kosztuje taka rolka napinacza?
Alko-maty Opublikowano 8 Września 2016 Opublikowano 8 Września 2016 Zależy czy nowa czy używana, ale sama rolka napinacza nie jest droga, ja za nowa płaciłem o ile dobrze pamiętam chyba 70zł w sklepie internetowym, wiec możesz tam poszukać. Odradzam używki bo to proszenie się o kłopoty.
turzol Opublikowano 8 Września 2016 Opublikowano 8 Września 2016 U mnie tak samo piszczy, pasek nowy, sprzęgiełko również. Jak się mocniej napnie kluczem do przestają sie wydobywać dźwięki. Czy wystarczy zmienić samą rolkę czy cały napinacz, który tani nie jest
Rekomendowane odpowiedzi