Piotrek Czerwinski Opublikowano 13 Września 2016 Opublikowano 13 Września 2016 Witam, mam dość rozległy problem związany z moim samochodem. Wymienię dolegliwości, które zaobserwowałem: - Szarpanie sprzęgła, prawdopodobnie się ślizga z tego co zostałem poinformowany od innych. - Skaczące obroty po uruchomieniu a także kiedy wrzuci się luz. - Auto nie zbiera się. - Zdarza się sytuacja, że podczas jazdy nagle tak jakby odcinało moc tzn. pedał w podłogę, a auto totalnie nie przyśpiesza (trwa to przeważnie 20-30 sekund) i co to może być? Nie mam możliwości na chwile obecną wykonać, żadnej naprawy i tutaj pojawia się moje pytanie: Czy usterki, które opisałem mogą poczekać czas nieokreślony czy jednak lepszą decyzją najzwyczajniej będzie auto sprzedać? Pozdrawiam!
jaro36 Opublikowano 13 Września 2016 Opublikowano 13 Września 2016 sprawdz ! sonda lambda silniczek krokowy przepływomierz no i oczywiście sprzęgło do weryfikacji!
Karol Guzicki Opublikowano 13 Września 2016 Opublikowano 13 Września 2016 odepnij przeplywke i zobacz co bedzie sie dzialo. Swoja droga bez konkretnej diagnostyki to mozna wrozyc z fusow. Nikt nie jest w stanie Ci powiedziec ile km bedziesz w stanie zrobic z tymi usterkami bo nawet nie znamy dokladnie ich zrodla. Sprzeglo jak i inne elementy moga odmowic posluszenstwa w kazdym momencie
ayew Opublikowano 18 Września 2016 Opublikowano 18 Września 2016 Przeczyść wtyczkę od przepustnicy, odepnij sonde i przepływomierz i sprawdź jak będzie jechać.
Rekomendowane odpowiedzi