Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

H4mm3R S4 Look/RECARO/Heble TTRS 370/330/AccuAir/ROHANA 20X10J

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a jak sprawdzałeś olej po 10k że piszesz że nie wytrzymywał?

Motul nie jest w pełni syntetykiem - gdyż ponieważ?

Pytam bo do Mitsu daje teraz 20W60 - jako że wszem i wobec twierdzenie padają że to jest najlepsze co może być dla wyżyłowanych japończyków ;-)

Nie ma oleju full syntetycznego spełniającego normy VW 505.01 i 507.00 ( z tego co wiem prócz Amsoil'a ) :wink4:

Motul jest olejem HC ( oczywiście mówię o olejach spełniających normy oleju do PD ) , to , że pisze na nim 100% syntetyk to ściema

Jeżeli piszesz o oleju Motul 300V 20W60 to jak najbardziej jest to olej pełno syntetyczny na estrach

:hi:

• Odpowiedzi 3,9 tys.
  • Wyświetleń 285,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor

a jak sprawdzałeś olej po 10k że piszesz że nie wytrzymywał?

Na forum Octavi jest obszerny temat o olejach i tam właśnie ktoś wysyłał próbkę oleju po 10tkm do jakiegoś badania i stwierdzono że olej już niema żadnych właściwości jakie miał w dniu zalania... Nie wiem ile w tym prawdy, ale ja postanowiłem zmienić na coś lepszego ;)

Resztę wyjaśnił Ci Robert :wink4:

Opublikowano

no motul nawet radzi wymieniać swoje oleje co 10tys więc coś w tym jest, ja tak robie

Opublikowano
  • Autor

no motul nawet radzi wymieniać swoje oleje co 10tys więc coś w tym jest, ja tak robie

5-6razy w roku olej zmieniać :mysli: to nie dla mnie :gwizdanie:

Opublikowano

jakbyś robił 10k/rok to nie byłoby problemu :gwizdanie: :wink4::)

Opublikowano

jakbyś robił 10k/rok to nie byłoby problemu :gwizdanie: :wink4::)

Hammer bo Ty za dużo po prostu jeździsz albo masz za mało aut :gwizdanie:

możesz dokupić sobie za 3-4furki i problem z głowy.. w każdym wymienisz olej raz w roku :decayed:

Opublikowano

albo niech się przesiądzie na PKS :naughty:

Opublikowano

:decayed: :decayed: :decayed:

Opublikowano

zawsze to trochę kosztów mniej ,a jako klubowicz może by dostał kwartalny w cenie miesięcznego :decayed: :decayed: :decayed:

Opublikowano
:polew: :polew: :polew: :polew: :polew:
Opublikowano
  • Autor

zawsze to trochę kosztów mniej ,a jako klubowicz może by dostał kwartalny w cenie miesięcznego :decayed: :decayed: :decayed:

Zawsze można porzyczyć od kumpla jak auto u mechanika stoi :decayed:

[br]Dopisany: 07 Grudzień 2011, 21:06_________________________________________________Nowe mapki 2012 :naughty:

sam26421280x768.jpg

Opublikowano

Jakieś udogodnienia w nowych mapkach? Dużo uaktualnień? A co do oliwy to lać co się komu podoba, najważniejsze żeby nie był podrabiany. Wymiana co 10k km i tak jest znośna. W moim drugim aucie producent zaleca co 6k km a nieraz trzeba częściej :polew:

Opublikowano
  • Autor

Jakieś udogodnienia w nowych mapkach? Dużo uaktualnień? A co do oliwy to lać co się komu podoba, najważniejsze żeby nie był podrabiany. Wymiana co 10k km i tak jest znośna. W moim drugim aucie producent zaleca co 6k km a nieraz trzeba częściej :polew:

Nie da się nie zauważyć zmian ;)

Żeby się zimą nie nudziło :naughty:

sam26501280x768.jpg

Opublikowano
  • Autor

Widziałem to foto :naughty: w garażu też mam sporą kolekcję tego dziadostwa :decayed:

Opublikowano

Na forum Octavi jest obszerny temat o olejach i tam właśnie ktoś wysyłał próbkę oleju po 10tkm do jakiegoś badania i stwierdzono że olej już niema żadnych właściwości jakie miał w dniu zalania... Nie wiem ile w tym prawdy, ale ja postanowiłem zmienić na coś lepszego ;)

moze ten ktos przelatal 10000km non stop z butem w podlodze, a silnik mial juz za***iście zasyfiony po jakims castrolu... to i olej sie poddał.

Opublikowano

Moja zonka mowi mi ze mam wiecek kosmetykow od niej :naughty:Gorzej niz baba :D

004xkl.jpg

o żesz :shocked:

to garaż WRC czy jakieś foto z neta ściągniete :tongue4:

:oklaski: :oklaski: :oklaski: :oklaski: :oklaski:

Opublikowano

U mnie były wymieniane oba kolektory ssące po 51kkm na gwarancji - poprzedni właściciel jeździł na castrolu LL :thumbdown: jak tylko kupiłem zalewam Motul Specyfic 507.00 i zero problemów z klapami :good: miałem w miedzyczasie epizod z motul xclean+ 507.00 ale po 8kkm wróciłem do Specyfika, pomimo że spełnia normę 507 to dpf zacząl przybierać cząstek stałych i sporadycznie odzywały sie napinacze :thumbdown: widać to nie jest olej do audi. Podobno w bmw spisuje się dobrze :mysli:

Opublikowano

Mojego kumpla :wink4:

pełna profeska :good:

zaebiscie to wyglada :kox: