Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

H4mm3R S4 Look/RECARO/Heble TTRS 370/330/AccuAir/ROHANA 20X10J

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jedz do aso na wymiane oleju nie do sopy, ja juz z tym panem nierozmawiam

czyżby ostatni bastion padł?

czaki22 napisz coś więcej

• Odpowiedzi 3,9 tys.
  • Wyświetleń 285 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

H4mm3R wracając do twojego postu ze zdjęciami dystansu, masz do wymiany tarcze ..... NATYCHMIAST ! jest cala pęknięta i lada dzień ci sie urwie przy hamowaniu......

pęknięta nie, zrobił mu się rancik od środka i na zewnątrz, co nie zmienia faktu że jest już zuzyta dobrze... na nią juz czas.

Co do dystansów to założyłes tylko na tył? j chce założyć na tył i przód 12mm... bo jednak lepeij jak jest szerzej z przodu minimalnie w prowadzeniu.

Opublikowano

H4mm3R wracając do twojego postu ze zdjęciami dystansu, masz do wymiany tarcze ..... NATYCHMIAST ! jest cala pęknięta i lada dzień ci sie urwie przy hamowaniu......

pęknięta nie, zrobił mu się rancik od środka i na zewnątrz, co nie zmienia faktu że jest już zuzyta dobrze... na nią juz czas.

Co do dystansów to założyłes tylko na tył? j chce założyć na tył i przód 12mm... bo jednak lepeij jak jest szerzej z przodu minimalnie w prowadzeniu.

ja nie wiem jak ty tego nie widzisz :blink:

Dzwon jest oderwany od tarczy , jak jest to przod to jest to bomba zegarowa i strach na tym jezdzic !

sdc116531280x768copy.jpg

Opublikowano

Wiem o czym mówisz, dla mnie to wygląda jak rant taki sam jak z zewnątrz, a to co pokazujesz tak dramatycznie wgląda bo trzaśnięte lampa błyskową i osty cień powstał.

spójrz po prawej i po lewej, widac to z profilu.

Opublikowano
  • Autor

turdzi dzięki za spostrzeżenie ale jednak mgtan ma rację, to przez lampę błyskową wygląda to jak pęknięcie :wink4:

Wszystko jest ok

sdc116531280x768.jpg

choć nie zmienia to faktu że tarcze się zużyły, bo rok temu zmieniałem klocki i były jeszcze w przyzwoitym stanie.

[br]Dopisany: 15 Sierpień 2010, 10:42_________________________________________________

Tak tylko na tył, bo koła tylne są o 10mm bardziej schowane niż przednie, więc teraz jest równo i nic nie chlapie ani nie obciera.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

H4mm3R napisz coś więcej o tym softowaniu multi - kto robił za ile co i jak... :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Byłem u Aligatora w Tychach (Dynosoft) :decayed: siedział nad tym ponad 5h i kosztowało mnie to 1200zł :cool1:

7 września byłem na wymianie oleju w multi i przy okazji naprawiłem sterownik skrzyni, bo był problem z jednym czujnikiem (G196), przy przebiegu ponad 220kkm taka usterka może wystąpić i nie koniecznie musi to być wina softu :gwizdanie: Poza tym skrzynia pracuje bardzo dobrze, żadnych opiłków nie było :gwizdanie: więc bardzo dobrze znosi ten przyrost mocy :wink4:

Opublikowano

a jaki przyrost ?

Opublikowano
  • Autor

no wlasnie daj wykresik :decayed::good:

dynosoftwykres0041024x7.jpg

szału niema :wink4: ale różnicę czuć i auto równo ciągnie, bo wcześniej przy 120km/h była DZIURA i auto nie jechało... :gwizdanie:

Opublikowano

rozumiem że softowany był i silnik i skrzynia czy tylko skrzynia ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Ali tylko z chipował silnik, a ze skrzynią nic nie było robione pod kątem chipa i zwiększenia mocy. Choć wcześniej była wgrana aktualizacja softu skrzyni u Sopy, ale ta aktualizacja pochodziła z ASO. [br]Dopisany: 18 Wrzesień 2010, 19:23_________________________________________________Kolejny mod się szykuje :cool1:

imag02631280x768.jpg

Opublikowano

czyżby to było oświetlenie przy otwartych drzwiach oraz oświetlenie w nogach?

możesz podac numery cześci i co potrzeba żeby to odpalić?

Ja zdejmowałem schowek ostatnio to widziałem miejsca itd ale w pinach brakuje kabli itp we wtyczce na schowku...

Opublikowano

Kolejny mod się szykuje :cool1:

imag02631280x768.jpg

:good: Ja mam już to za sobą. No poza oświetleniem przestrzeni nóg wewnątrz wozu - muszę zmienić moduł bo mój tego nie obsługuje. :disgust: Ale oświetlenie w tapicerce (białe i czerwone) jest OK. :good: Dziwi mnie tylko to dlaczego AUDI na tym oszczędza! :wallbash:
Opublikowano

akjam, a masz może numery czesci, kabli i zakres prac jaki trzeba wykonac? czy coś w kompie przeprogramowac? czy coś? koszta?

Opublikowano
  • Autor

Jak wrócę do domu, to pospisuję nr. Kable dostałem gratis, bo lampki były demontowane prostro z auta. Wiem też że czaki miał takie lampki na sprzedaż... [br]Dopisany: 05 Październik 2010, 09:38_________________________________________________Kable do drzwi maja nr. 4B0 971 035 F

"Jakaś" wtyczka nr. 443 972 805

Lampki czerwone do drzwi nr. 4B0 947 411

Lampki białe do drzwi nr. 3B0 947 415

Na tej pod nogi kierowcy niema numeru.

Opublikowano

a jak wygląda podłączenie? tylko zmiana wtyczki i przełożenie PINów czy coś w kompie?

Opublikowano
  • Autor

a jak wygląda podłączenie? tylko zmiana wtyczki i przełożenie PINów czy coś w kompie?

Jeśli chodzi o drzwi to podobno wystarczy tylko powpinać kabelki do silniczków podnoszących szyby, a co do reszty to trzeba wpiąć się pod fotel kierowcy, bo tam jest cały moduł co rozpoznaje otwarte drzwi. Można pójść na łatwiznę i podpiąć sie pod podświetlenie kratek nawiewów, tylko wtedy lampki pod nogami świeciły by cały czas albo pod oświetlenie w podsufitce wtedy by wszystko razem gasło i świeciło.

Opublikowano

Jeśli chodzi o drzwi to podobno wystarczy tylko powpinać kabelki do silniczków podnoszących szyby, a co do reszty to trzeba wpiąć się pod fotel kierowcy, bo tam jest cały moduł co rozpoznaje otwarte drzwi. [...]

Pod warunkiem, że moduł to obsługuje bo nie wszystkie moduły niestety mają taką opcję. :disgust:

Konkretne PINY do których trzeba się wpiąć macie tutaj. :good:http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=20727.0 Chciałem zaoszczędzić Wam trochę szukania i znaleźć na szybko tą rozpiskę ale nie dałem rady tak na szybko bo trochę tego jest. Na pewno jest to post Bart-sa. :cool1:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Ostatnio był szał na osłony podszybia, to nie mogłem być gorszy i też zainwestowałem w taki mod :decayed:

sdc101741024x768.jpg

Zmieniłem również oświetlenie w środku na LED :gwizdanie: mała zmiana, a robi wrażenie :>

sdc101781024x768.jpg

i jeszcze jeden mod :cool1:

wydech1024x768.jpg

zastanawiam się jeszcze w jaki kolor strzelić dokładkę, zastanawiam się nad ciemnym grafitem w pół macie :mysli: