Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Problem z przyśpieszaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na podstawie temp. w dolocie, i ilości powietrza przepływającego przez przepływomierz.

Opublikowano
Na podstawie temp. w dolocie, i ilości powietrza przepływającego przez przepływomierz.

ale to jest tylko objętość powietrza dochodzącego, a o ciśnieniu decyduje jeszcze położenie przepustnicy i obroty silnika - bo te parametry określają ile powietrza zużywa silnik, więc chyba te 4 wartości na raz są wykorzystywane ?

Opublikowano
  • Autor

witam a jeżlei sprawdziałem kable pomiedzy turbina a kolektorem i wszytsko jest ok to gdzie moge szukac dalej?

:audi:

• 1 rok później...
Opublikowano

Panowie i jak poradziliscie sobie z tym?? jak to zrobiliscie bo mam ten sam problem dzieki wielkie za pomoc

Opublikowano

Witam

u mnie było podobnie samochód ciągnął dobrze do 3 tys a potem jakby się przymulał, myślałem że to turbina ale na gazie przyśpieszał dobrze.

Problem miną jak zresetowałem komp poprzez odłaczenie akumulatora i zwarcie klem na 15 min. jest to gdzieś opisane dokladnie jak to się robi, w moim przypadku pomogło i autko równo przyśpiesza w pełnym zakresie obrotów.

pozdrawiam.

Opublikowano

skoro go juz podpinałeś i nie miał błędów to cewka odpada... na postoju się sprawdza i od razu wiesz na którym cylindrze jest problem... także lepiej się skupić na rzeczach o których u góry pisali koledzy