Skocz do zawartości
IGNOROWANY

elektryka padła -stop, kierunkowskazy, komp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mam taki problem nie znalazłem podobnego na forum a mianowicie:

- brakuje "dźwięku" (pykania) kierunkowskazów w środku - na zewnątrz działają

- nie wyświetlają się żadne kontrolki na wyświetlaczu typu światła, otwarte drzwi, itp, itd;

- cały czas po zgaszeniu auta pali się podświetlenie klimy + włącznik awaryjnych;

- brak świateł stopu z tyłu, wszystkie inne działają;

- brak podświetlenia deski, czasami jest;

- klima jak się nią włączy cały czas chodzi na maksa, nie da się włączyć nawiewu dół / góra bo się wyłącza;

- nie działa w manetce sterowania komputera;

- itp.

objawy te raz się pojawiały i znikały ale teraz to już jest to na stałe i nie wraca do normalności

czy ktoś ma pomysł o co chodzi ? ;-/

Edytowane przez Wader
Opublikowano

Dłubałeś coś przy liczniku?

Opublikowano

Dłubałeś coś przy liczniku?

- nic nie dłubałem przy liczniku (obrotomierz działa, prędkościomierz też) sprawdziłem komp ten przy podszybiu sucho tam jest na wszelki wypadek przeczyściłem styki nie mam pomysłu co może być

Opublikowano

Podobne objawy miałem w B6 jak odpiąłem licznik - nie wszystkie piny w kostce stykały. Dlatego pytam. Zacznij od najprostszej rzeczy: odepnij akumulator na 15 minut.

Opublikowano

Podobne objawy miałem w B6 jak odpiąłem licznik - nie wszystkie piny w kostce stykały. Dlatego pytam. Zacznij od najprostszej rzeczy: odepnij akumulator na 15 minut.

odpiąłem akumulator ale objawy nie ustały nadal to samo i teraz mam tak że kluczyka nie mogę zaprogramować tzn. centralny nie działa z pilota

Opublikowano

Bezpieczniki jeszcze przeleć.

Opublikowano

Bezpieczniki jeszcze przeleć.

sprawdziłem wszystkie po kolei - nic nie jest przepalone, może spróbuję odłączyć ten licznik - może to on jest winien tylko jak się tam do niego dobrać...

Opublikowano

Między przyciskami licznika masz zaślepkę a pod nią dwie śruby. Z tyłu licznika są dwie kostki. Sprawdź obie.

Opublikowano (edytowane)

Między przyciskami licznika masz zaślepkę a pod nią dwie śruby. Z tyłu licznika są dwie kostki. Sprawdź obie.

dzięki,

jutro rano będą musiał to sprawdzić... nic innego już nie przychodzi mi do głowy co tu można jeszcze sprawdzić w domowych warunkach .....

jak to nie pomoże to jutro będę szukał jakiegoś elektryka ale to jest jedna wielka loteria.

adrian_pt - miałeś racje nie łączył licznik przy kostkach - przeczyściłem wszystko i wróciło do normy. Dzięki za pomoc, jesteś wielki.

Temat do zamknięcia.

Edytowane przez Wader