Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A4 B5] Wywalenie kata....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pod światło nie mogłem patrzeć bo za katalizatorem jest wygięta rura, syfu raczej żadnego nie było w kanałach.

teraz przynajmniej sprzedasz go za ładną kaskę :evil:

Ludzie, słuchajcie

Nie wywalajcie na siłę katalizatorów jeśli nie macie uzasadnionych podejżeń, że jest on zapchany. Trzeba pamiętać o tym, że silnik projektowany był uwzględniając układ wydechowy wyposażony w katalizator.

Opublikowano

ja dziś chciałem wywalić kata w TDI-ku myślałem że ot godzinka i po sprawie jednak spec od tłumików itp sprowadził mnie na ziemię.......podobno to około 3 godzinki zabawy , ale to mnie nie zraziło na jutro rano jestem umówiony.............tylko pytanko wstawić rurkę czy wybebeszyć go tylko .Podobno wybebeszanie szybciej schodzi niż wstawienie rurki......pozdrawiam :a4fan:

Opublikowano

jestem ustalony z Panem na jutro - będzie ciach... :dance:

zdecydowanie lepiej wstawić rurkę niż wydłubywać - bo przy pustym tworzy się nagłe rozprężenie gazów wylotowych i takie nagłe rozpulchnienie przewodu wydechowego powodować może efekt odwrotny od zamierzonego.. ;(; dlatego najlepszym wyjściem jest rurka o średnicy dokładnie odpowiadającej seryjnej rurze wylotowej - czyli w przypadku 2.5tdi - jak u mnie- 60mm. co do pytania wywalać czy nie - decyzja user'a, ja wywalam bo wiem że w aucie nie był wymieniany od nowości a ma już 180.000 więc czas i pora. Cała operacja w 2,5tdi wyceniona jest przez mojego Pana od tłumików na 60zł i ca. 30min pracy.

pozostaje otwartą oczywiście kwestia przeglądów ale, powiedzmy sobie szczerze nie takie sprawy się załatwiało ;)

jutro realcja z efektów :cool:

Opublikowano

właśnie a w 2.5TDI wyawlać czy nie? sond żadnych niby nie ma..., chyba nic mu się nie stanie? A przy przebiegu (100% pewnym :cool:)183.000 powinien być odczuwalny wzrost mocy, nie? :rolleyes:

jak to nie ma sond?? musza byc! masz na pewno, moze nawet 2 (w niektorych V sa po 2 - na kazdym kolektorze wylotowym). a wzrostu mocy na pewno nie odczujesz

Opublikowano

W AFB dieslu sondy??? :mysli:

Opublikowano

właśnie a w 2.5TDI wyawlać czy nie? sond żadnych niby nie ma..., chyba nic mu się nie stanie? A przy przebiegu (100% pewnym :cool:)183.000 powinien być odczuwalny wzrost mocy, nie? :rolleyes:

jak to nie ma sond?? musza byc! masz na pewno, moze nawet 2 (w niektorych V sa po 2 - na kazdym kolektorze wylotowym). a wzrostu mocy na pewno nie odczujesz

jakie sondy masz w katalizatorze dieslowskim :D :D :D :D :D :D :D :D??, lub za nim??? :polew:

generalnie jest po zabiegu - całość operacji ca. 20 minut, cena 50zł....

kat był mocno zapchany, chyba nie zmieniany od 180 tyś; Autko lepiej zdecydowanie się zbiera przy wyższych obrotach - pow. 2500, co jeszcze? - acha ubyło mi ze 4kg z ciężaru :thumbup:

Opublikowano

witam

Dziś także wywaliłem kata i wstawiłem kawałek rurki.Mocy to mi raczej nie przybyło, ale wydaje mi się że auto lepiej wkręca się na obroty (a może to jaj sam sobie wkrecam) i słyszę cich świst turbo inny rodzaj świstu niż z katalizatorem (powiedziałbym bardziej delikatny).............oto zdjęcie rurki

IMG_0107.jpg

Opublikowano

jakie sondy masz w katalizatorze dieslowskim :D :D :D :D :D :D :D :D??, lub za nim??? :polew:

generalnie jest po zabiegu - całość operacji ca. 20 minut, cena 50zł....

kat był mocno zapchany, chyba nie zmieniany od 180 tyś; Autko lepiej zdecydowanie się zbiera przy wyższych obrotach - pow. 2500, co jeszcze? - acha ubyło mi ze 4kg z ciężaru :thumbup:

:wallbash: po calym dniu w pracy na sloncu nie powinienem siadac do kompa :wallbash: sorry za wprowadzanie w blad.

Opublikowano

eee, każdemu się zdaża.... ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, czy w moim silniku tzn ADR 1,8 125km wywalenie kata może uszkodzić sonde? A tak w ogóle to gdzie ona u mnie jest? Przed czy za katalizatorem? Z góry dzięki za pomoc Pozdrawiam :a4fan:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

dokladnie mam takie samo pytanko jak kolega driv ,czy przy tym motorku moge wywalic kata??????

Opublikowano

tomek25 sonda jest przed katalizatorem.

W twoim silniku nie ma potrzeby wywalania katalizatora, nic to nie daje.