Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A4 B5] Wywalenie kata....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Strumienica daje tyle co magnetyzer.hmm, to po co je wogule produkują??

pozdro

jakos trzeba kase zarabiac...

Opublikowano

Rozmawiamy o strumienicy tzw Łuskowej - dla mnie jest jak turbinka Kowalskiego w 126p ( wtajemniczeni wiedzą o co biega). Jak 9 lat temu bawiłem się w KJS`y właśnie 126p o oszałamiającej mocy 43 KM, to zakładałem strumienice przed startem z nadzieją polepszenia rezultatów. Ale efekt był tylko jeden - bolały mnie uszy :evil:

Opublikowano
Rozmawiamy o strumienicy tzw Łuskowej - dla mnie jest jak turbinka Kowalskiego w 126p ( wtajemniczeni wiedzą o co biega). Jak 9 lat temu bawiłem się w KJS`y właśnie 126p o oszałamiającej mocy 43 KM, to zakładałem strumienice przed startem z nadzieją polepszenia rezultatów. Ale efekt był tylko jeden - bolały mnie uszy :evil:

złe porównanie 43KM u mnie teoretycznie 318 Km (więc po wywaleniu kata zaczeła równo ciągnąc po 4500 obr a wcześniej nieszło jej najlepiej) wiec w moim przypadku jednak efekt jest piorunujący dodam tylko ze katy były w idealnym stanie :biggrin:

Opublikowano

Poprostu twierdzę że zakładanie strumienic to niepotrzebny wydatek - a tłumikarze wciskają je wszystkim dorabiając do tego kosmiczne teorie. Tak na marginesie - katalizatory Ci oddał oczywiście?

Opublikowano
katalizatory Ci oddał oczywiście?

po pierwsze nikt mi nie wciskał strumienic , poprostu z katami nielatała tak jak lata bez.

po drugie pytałem sie speca od audi czy zakładac rury czy strumienice odpowiedz była tylko jedna strumienice no i katy dostałem zpowrotem

pozdrawiam :wink:

Opublikowano

po pierwsze nikt mi nie wciskał strumienic , poprostu z katami nielatała tak jak lata bez.

po drugie pytałem sie speca od audi czy zakładac rury czy strumienice odpowiedz była tylko jedna strumienice no i katy dostałem zpowrotem

Dobry spec :cool:

Ja u siebie, też miałem strumienice hmm ostatni raz :rotfl: na rurce lepiej jeździ :wink:

bez komentarza

Nikt o to nie prosił :rotfl:

Opublikowano

Dobry spec :cool:

Ja u siebie, też miałem strumienice hmm ostatni raz :rotfl: na rurce lepiej jeździ :wink:

bez komentarza

nie w kazdym silnku sa pewnie widoczne efekty

Opublikowano

nie ma co się spierać. Tutaj są potrzebne fakty, a mianowicie wykresy z hamowania na katach, na rurkach i na strumienicach i porównanie wyników. :wink:

Opublikowano
nie ma co się spierać. Tutaj są potrzebne fakty, a mianowicie wykresy z hamowania na katach, na rurkach i na strumienicach i porównanie wyników. :wink:

dokładnie :biggrin:

Opublikowano

chętnie się zapoznam z danymi :wink:

Opublikowano

ja też jestem niesamowicie ciekawy.

Iceman jedź na hamowanie i zaspokój naszą ciekawość :biggrin:

Opublikowano

ja też jestem niesamowicie ciekawy.

Iceman jedź na hamowanie i zaspokój naszą ciekawość :biggrin:

tak, ja do hamowni 4x4 mam od 300 do 500 km wiec musze zaplanowac bo nielatam w tamte rejony :biggrin:

Opublikowano

Tak więc wczoraj przy okazji wymiany łączników elastycznych wydechu, postanowiłem również rozstac się z katalizatorami (wstawiłem ruły) :twisted:

Spostrzeżenia są następujące:

1.samochód jakby odrobine żwawszy, ze szczególnym naciskiem na odrobinę :exclaim: , ale....

2.ale możliwe, że to tylko subiektywne wrażenie związane z głośniejszą pracą silnika ( i tak pewnie jest),

3.praca silnika na rurach (chodzi o gang) raczej mi się nie podoba, występuje głupawy blaszany podźwięk :frown:, lepsza już cisza (jak dla mnie) :exclaim:

4.wskazane są jakieś tłumiki przelotowe w miejsce katów, i tak pewnikiem w przyszości zrobię (no bo jak większośc uważa strumienice to zło :wink: )

5.katy przy przebiegu 180kkm (i dużej szansie na jego orginalnośc ;) były w idealnym stanie :exclaim:

6.no i w końcu jakiś plus przeprowadzonego zabiegu, a mianowicie, autko jest lżejsze o jakieś całe 5-6 kilo :lol: :lol: :lol: , a może nawet więcej :wink:

Pozdrawiam!

Opublikowano

Katalizator w wolnossącym zabiera ok 8% z szeroko rozumianej mocy.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

hmm, jeśli posiadam dwa katalizatory to czy zamiast dwóch wstawić rurki ? na pewno jeden jest już martwy ponieważ dzwoni w nim i silnik gaśnie na wolnych z uwagi że się dławi

Opublikowano

Ja tam wybebeszyłem katy i nic nie wspawywałem - są po prostu puste w środku - nikt na przeglądzie nie może się przyczepic....

Opublikowano
Ja tam wybebeszyłem katy i nic nie wspawywałem - są po prostu puste w środku - nikt na przeglądzie nie może się przyczepic....

Moim zdaniem najlepsze rozwiazanie :wink:

Opublikowano

A sa tam moze jakies sondy w ukladzie wydechowym ktrym mogloby to przeszkadzac w jakis sposob lub wplywac na ich odczyty?

Opublikowano
A sa tam moze jakies sondy w ukladzie wydechowym ktrym mogloby to przeszkadzac w jakis sposob lub wplywac na ich odczyty?

niektóre modele posiadają sondę przed katem i za. W tej opcji potrzeba więcej kombinacji co by wszystko zgrać. U ciebie raczej tak nie jest ale ręki sobie nie dam uciąć.

Opublikowano

W 1,6 za katem nie ma sondy