sylw01 Opublikowano 3 Października 2016 Opublikowano 3 Października 2016 Witam mam taki problem że na lpg pali mi się check i sa zawsze 2 te same błędy a mianowicie adaptacja mieszanki - system zbyt ubogi oraz powietrze adaptacyjne mieszanki - system zbyt bogaty. Czy jest to wina zlej mapy? Pierwszy błąd na pewno jest związany z mapą a czy drugi też? Dzięki za odpowiedzi
grubcio1980 Opublikowano 3 Października 2016 Opublikowano 3 Października 2016 Duże prawdopodobieństwo że wina mapy. A co pokazuje bag w bloku 32 i 33?
jacek70 Opublikowano 3 Października 2016 Opublikowano 3 Października 2016 Kiedy były zmieniane filterki ?
sylw01 Opublikowano 3 Października 2016 Autor Opublikowano 3 Października 2016 Kiedy były zmieniane filterki ? filtry zmieniane 4k temu, jeszcze nie robiłem bloków pomiarowych
jacek70 Opublikowano 3 Października 2016 Opublikowano 3 Października 2016 Mogły się zapchać. Konieczna wizyta u gaziarza niech sprawdzi mapy LPG.
sylw01 Opublikowano 4 Października 2016 Autor Opublikowano 4 Października 2016 jutro podjadę i zobaczymy co powie i jeszcze jest taki objaw na lpb że jak schodzi z obrotów to przy 1100 jest takie szarpnięcie ( przytrzymuje chwilę na obrotach i dopiero potem schodzą do min) i to najbardziej mnie wkurza jak dojeżdżam do krzyżówek Byłem u gazownika i powiedział że prawdopodobnie padnięta sonda lambda, map nie sprawdzal bo nie ma czasu niby. Jak sprawdzić czy sonda jest ok?
Rekomendowane odpowiedzi