dawid@1993 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Witam.Nie dawno kupilem Audi 2.5 TDI 1999 r.Najprawdopodobniej nie dziala mi alarm i nie wiem jak sprawdzic.Szukałem w innych postach ale zaden nie nie odp. na moje pytanie.Dodam takze nie świeci sie lampka na desce przy zamknieciu auta.Normalnie do auta mam pilot z tym scyzorykiem jako kluczyk.moze ktos wie w czym problem.Z góry dzieki.POZDRAWIAM. Dawid
domelq Opublikowano 18 Grudnia 2008 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Witam.Nie dawno kupilem Audi 2.5 TDI 1999 r.Najprawdopodobniej nie dziala mi alarm i nie wiem jak sprawdzic.Szukałem w innych postach ale zaden nie nie odp. na moje pytanie.Dodam takze nie świeci sie lampka na desce przy zamknieciu auta.Normalnie do auta mam pilot z tym scyzorykiem jako kluczyk.moze ktos wie w czym problem.Z góry dzieki.POZDRAWIAM. Dawid Przyczyn wiele: - centralka - padła bateria w pilocie - bezpiecznik - i wiele wiele innych... Musisz zawęzić pole poszukiwań, lub podjechać do jakiegoś fachmana
dawid@1993 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2008 Centralka w porzadku i pilot tez odpowiada przy naduszeniu guzików.Ale jescze musze zprawdzic bezpieczniki. Mam jeszcze jedno pytanie z innej beczki.Czy ABS lub ASR posiadaja jakies bezpieczniki bo takze mi nie dzialają a jestem troche w tym zielony???
domelq Opublikowano 18 Grudnia 2008 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Centralka w porzadku i pilot tez odpowiada przy naduszeniu guzików.Ale jescze musze zprawdzic bezpieczniki. Mam jeszcze jedno pytanie z innej beczki.Czy ABS lub ASR posiadaja jakies bezpieczniki bo takze mi nie dzialają a jestem troche w tym zielony??? Posiadają, poszukaj w opisie i sprawdź na desce z bezpiecznikami czy nie są spalone albo czy wogóle są
konik Opublikowano 18 Grudnia 2008 Opublikowano 18 Grudnia 2008 A skąd wiesz że centralka w porządku? Skąd wiesz też ze masz alarm? Może to dokładana blokada, a piloty sterują tylko centralnym zamkiem. Napisz coś więcej czy działa centralny z pilota, czy masz w aucie czujniki ultradzwiękowe, czy gdzieś w komorze silnika zauważyłeś syrenkę?
dawid@1993 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2008 No wiec centralny z pilota dziala.A gdzie mniej wiecej sie znajduje ta syrena i jak mozna sprawdzic czy sa te czujniki ultradzwiekowe???[br]Dopisany: 18 Grudzień 2008, 23:09_________________________________________________Jak by co to wszystko bede jutro sprawdzac i dam znac.Dzieki za odp.
ozi_wells Opublikowano 19 Grudnia 2008 Opublikowano 19 Grudnia 2008 syrenka powinna byc gdzies pod maską w komorze silnika takie czarne pudełeczko , ew. jak masz ori alarm to bedzie z tyłu w któryms schowku bagarznika. Co do czujników to bedą prawdopodobnie na słupkach z przodu po obydwu stronach. jak podniesiesz głowe do góry to powinienes widziec lekko po lewej stronie takie małe plastikowe cos z małą krateczką metalową wuchodzące z obudowy słupka.
domelq Opublikowano 19 Grudnia 2008 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Oryginał alarm - czujniki w słupkach środkowych wbudowane Dokładany alarm - czujniki powinny być na słupkach przednich, przypominają taki mały mikrofonik
Rekomendowane odpowiedzi