petrosdbz20 Opublikowano 15 Października 2016 Opublikowano 15 Października 2016 Hej. Kupiłem gałkę sline do tiptronica. Niestety mam problem z demontażem starej gałki. Ustawiłem dźwignię w pozycji N. Przekręciłem dolną część w prawo i zsunąłem ile się dało. A dało się tyle: Wyciągnąłem przycisk na tyle: Ciągnę gałkę do góry i nic. Używałem już takiej siły, aż się bałem, że zaraz cały wybierak szlag trafi. Macie jakieś rady? Co mogę robić źle?
Robero321 Opublikowano 15 Października 2016 Opublikowano 15 Października 2016 Z tego co pamietam to ten pierścień stożek z dołu ma zejść całkowicie w dół
Fido Opublikowano 16 Października 2016 Opublikowano 16 Października 2016 pdf Sam Naprawiam strona 299 Masz tam ładny opis co dalej robić.
afroo. Opublikowano 16 Października 2016 Opublikowano 16 Października 2016 Kręć tulejką i szukaj pozycji, w której zejdzie niżej. Poza tym nie wyciągaj tak daleko guzika tylko jedną dłonią odsuwaj go, a druga szarp gałę do góry. Wszystko z czuciem.
Fido Opublikowano 16 Października 2016 Opublikowano 16 Października 2016 Ustawiłem dźwignię w pozycji N Powinno być D
petrosdbz20 Opublikowano 16 Października 2016 Autor Opublikowano 16 Października 2016 (edytowane) pdf Sam Naprawiam strona 299 Masz tam ładny opis co dalej robić. Wzorowałem się też tą książką. Powinno być D W pozycji D też próbowałem. Żeby móc chociaż trochę ściągnąć tulejkę (foto z 1ego posta) muszę ją obrócić w prawo, a nie w lewo (tak samo w kupionej gałce) :/ Poza tym nie wyciągaj tak daleko guzika tylko jedną dłonią odsuwaj go, a druga szarp gałę do góry Przycisk wyciągnąłem na tyle, żeby móc go zablokować trytytką (jak opisane to zostało w wyżej wspomnianej książce). Edytowane 16 Października 2016 przez petrosdbz20
Rekomendowane odpowiedzi