Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

czujnik G2 i G62

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pany , który mi powie gdzie sie znajdują te czujniki w ASB, jeden znalazłem od sciany grodziowej koło turbiny ale za cholere nie moge zlokalizować dugiego a chce zmienic ?ktoś coś?

problem jest w tym ze nie jest to jeden czujnik tylko dwa dwu pinowe jeden od temp silnika a drugi od wskazan na zegarach klimatronika itp , j/w jeden mam a drugi?

Opublikowano
  • Autor

Wlasnie znalazłem ten z drugiego rysunku bez problemu ale ten drugi za nic nie moge zlokalizować , gdzies widziałem tez foto ze moze byc na dolnym wężu chłodnicy ale czy faktycznie jest , na pewno gdzies jest skoro są dwu pinowe

Opublikowano

Tomku na 99% jest na wężu od strony kierowcy na dole

Opublikowano
  • Autor

i pewnie jest oznaczony jako g83?

patrzyłem na wskazania na vagu i na ciepłym silniku różnica wskazań obu czujników jest jakaś 0,5-1 stopien , czy to normalne czy któryś z czujników nie teges?

Opublikowano

Wg. mnie wszystko masz w normie, ja mam oba czujniki zintegrowane w jedną obudowę i podobną rozbieżność wykazują.

Czujnik mam ori z ASO, rok temu wymieniany.

Opublikowano
  • Autor

problem jest tego typu (już pisze w kilku miejscach żeby dostac jakas konkretna odpowiedz) wskazówka na blacie ma odchylenia szczegolnie teraz w chlodniejsze dni , jak szybciej jade to zejdzie gdzies do 80 zwolnie albo postój wejdzie z powrotem na 90 , a w cieple dni tego nie ma stoi jak wryta , juz mam zalozony 3 termostat wszystkie ori aso , i słabe grzanie w srodku jest, gdzie szukac przyczyny?

Opublikowano

Może masz układ chłodzenia zapowietrzony? :mysli:

U mnie jak był termostat uwalony (przycinał się na szczęście w pozycji otwarty duży obieg) to po włączeniu grzania na full temperatura płynu spadała, co było widać oczywiście również na blacie.

Opublikowano
  • Autor

to u mnie na wolnych obrotach temp daje na HI i dmucha takim o delikatnie cieplym a temp na blacie wtedy jest 90 , dopiero jak mam kolo 100km/h spada do 80 -70 , a uklad sie sam nie odpowietrza? a jak sie odpowietrza to gdzie?

Opublikowano

W 2.0 odpowietrznik mam przy wtryskach, metalowa rura która idzie z chłodnicy do kabiny. Odpowietrznik imbus. Powodem moze też być lekko zapowietrzona nagrzewnica, raz miałem tak u siebie. Po zmianie płynu w zimę, jadąc w trasę na drugi dzień, zamarzły mi szyby w środku ;) Drugi czujnik jest przy spuście płynu na dole chłodnicy, zaraz pod dolną dokładką, widać go jak otworzysz maskę ;) On odpowiada za załączanie wentylatora. na wszelki wypadek wymień zielony czujnik G2/G62 czyli dwa czujniki w jednym, 4 pinowy.

http://allegro.pl/czujnik-temperatury-audi-vw-skoda-seat-059919501a-i5243137669.html

Opublikowano

na wszelki wypadek wymień zielony czujnik G2/G62 czyli dwa czujniki w jednym, 4 pinowy.

Tego czujnika nie ma w 3.0TDI ASB, są dwa osobne :whistling:

Opublikowano

Całkiem możliwe ;)

Opublikowano
  • Autor

Możliwe jak mówicie bo płyn miałem cały zmieniany swego czasu i moze gdzies powietrze krąży po układzie , odpowietrzyć nagrzewnice na odpalonym ? Te dwa węże koło aku ?

Opublikowano

Po mocniejszej jeździe i tak układ sam się odpowietrzy.

Jeśli nadal masz problem to wizyta w serwisie.

Opublikowano
  • Autor

właśnie już kiedyś myślałem że sie odpowietrzy , ale jest coś nie halo, zrzuciłem przewód z nagrzewnicy i płyn wchodzi ale już ledwo wychodzi .....albo nagrzewnica przytkana i powietrze krąży po układnie ...