Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] demontaż schowka na kasety

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chodzi o dokładnie ten element co na zdjęciu - schowek na kasety obok dźwigni ręcznego :

beznazwy1fq5.th.jpg

jak to mam zdemontować ? umówiłem się z wujaszkiem, że zamienię się z nim na zwykłą mydelniczkę bo on ma ori kaseciaka a mi się to nie przyda...

Opublikowano

Dołanczam się do prośby gdyż sam cos próbowałem ale nie umiem tego wytargać;p

Opublikowano
  • Autor

ale teraz tak kojarzę, że to chyba inaczej wygląda (przynajmniej w moim wypadku)

jeśli nie ma tych szufladek na kasety to jest zwykła wnęka i w niej taki gumowy "dywanik", pod nim są z tego co pamiętam otwory montażowe... więc cała sprawa sprowadza się do tego aby wykręcić szufladki, przymocować je w A4 wujasa a z jego samochodu tylko wziąć ten "dywanik" ?

Opublikowano

Prawdopodobnie (piszę prawdopodobnie, ponieważ schowka na kasety nie demontowałem ale demontowałem uchwyt na napoje, który też znajduje się w tunelu środkowym) będzieci musieli podnieść albo wyjąć tunel środkowy w której znajduje się schowek i odkręcić śróbki, które go trzymają.

Tutaj możecie zobaczyć jak zdemontować tunel http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t19722.0.html;highlight=montaż+podłokietnika

Opublikowano
  • Autor

oj to nie wiem czy będzie mi się tyle chciało rozbierać :tongue4:

Opublikowano

oj to nie wiem czy będzie mi się tyle chciało rozbierać :tongue4:

Dłubanina z tunelem jest potworna. Kiedyś robiłem to u kumpla w aucie i teraz mam do wymiany uchwyt na kubki i jakoś nie palę sie do jego wymiany :confused4:

Opublikowano

demontowałem to u siebie.... z tego co pamiętam to nic nie rozkręcałem... po prostu pociągnąłem do góry i wyszło... został tylko otwór który zaślepiłem spasowanym kawałkiem blachy, później dopasowanie "dywanika" i z po problemie :naughty:

Obejrzałem teraz całą tą "kasetę" i nie wiem gdzie mogłoby być cokolwiek przykręcone..... tak że na pewno na wcisk.

Co do kubka oczywiście że tak , jest przykręcony ale tylko z jednej strony...z drugiej strony jest gniazdo do wsunięcia:)

Opublikowano

Z tego co pamietam to normalnie sie wyciaga do góry :decayed:gdzieś było to opisane

Opublikowano

Wystarczy wysunąć szufladkę na kasetę i ją pociągnąć do góry, oczywiście z wyczóciem żeby nie urwać.

U mnie ten schowek zamontowany jest na wcisk.

Z tego co zauważyłem, to po jego wyjęciu jest dziura, którą trzeba potem zaślepić czymś twardym a na to położyć gumowy dywanik.

Opublikowano
demontaż schowka na kasety

a ja zadam tu odwrotne pytanie czy w aucie w którym seryjnie było radio na płyty to w miejscu schowka na kaset był schowek na płyty?? ma ktoś może takie informacje??

Opublikowano

a ja zadam tu odwrotne pytanie czy w aucie w którym seryjnie było radio na płyty to w miejscu schowka na kaset był schowek na płyty?? ma ktoś może takie informacje??

nie było takiej opcji,

montowane były zmieniarki na płyty w bagażniku

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie było takiego schowka na CD w ORI

Opublikowano

Wystarczy wysunąć szufladkę na kasetę i ją pociągnąć do góry, oczywiście z wyczóciem żeby nie urwać.

Z tego co zauważyłem, to po jego wyjęciu jest dziura, którą trzeba potem zaślepić czymś twardym a na to położyć gumowy dywanik.

Witam, a skąd wziąść gumowy dywanik??

Opublikowano

Witam, a skąd wziąść gumowy dywanik??

Jeśli chcesz mieć oryginalny to na szrocie byś musiał poszukać, a jak nie to wyciąć z z kawalka gumy odpowiedni rozmiar dywanika.