mateo92 Opublikowano 20 Października 2016 Opublikowano 20 Października 2016 Witam wszystkich forumowiczów. Od niedawna stałem się szczęśliwym posiadaczem AUDI A4 B6 z silnikiem AVJ zmodyfikowanym do 290 KM. Po miesiącu od zakupu, turbosprężarka podczas jazdy nie wkręcała się na obroty oraz wydawała dziwny dźwięk (jakby wiertarki na niskich obrotach ). Zacząłem słyszeć również szum łożysk np. podczas gaszenia silnika. Decyzja - wyciągamy turbo i regeneracja. Zdjęcia: W warsztacie do której oddałem turbinę usłyszałem kwotę rzędu 3 tyś zł netto za same części, nie wliczając robocizny, przez co włosy mi dęba stanęły Teraz moje pytanie, co radzilibyście zrobić z tym fantem. Szykować portfel na regenerację czy też zakup nowej? Ewentualnie adaptacja pod inną turbosprężarkę? Czy też zakup repliki przykładowo: http://allegro.pl/turbo-gt28-replika-tuning-antisurge-bmw-ftwl-drift-i6569666342.html ? Nie do końca również wiem czego szukać jeśli chodzi o zamiennik tej turbiny i czy w ogóle ma to sens. Nie chce również wydawać worka pieniędzy jeśli to nie jest konieczne Pozdrawiam i proszę o pomoc
Imhotet Opublikowano 20 Października 2016 Opublikowano 20 Października 2016 napisz do innych warsztatów o wycene.. Perunturbo, TurboSpec np.. pozatym pokaz foty spod maski kolektora wydechowego i DP
mateo92 Opublikowano 22 Października 2016 Autor Opublikowano 22 Października 2016 Zdjęcia spod maski: Przeglądając faktury, przewija mi się nazwa gt28rs. Myślicie, że to ta turbina? Patrząc na foty w necie nie jestem do końca tego pewien.
krzysiekml Opublikowano 23 Października 2016 Opublikowano 23 Października 2016 tak to wygląda na gt28r http://fmic.pl/garrett-gt/330-garrett-gt42-gt4294r.html
McGiver Opublikowano 25 Października 2016 Opublikowano 25 Października 2016 gt28rs to jest, koras jakies 2700-2800 kosztuje tylko oryginalne czesci są. Jak masz coś robic to wsadzaj całego drugiego chinczyka replike w ori zeliwo ogień, jak pasuje koras bedzie latać.
mateo92 Opublikowano 25 Października 2016 Autor Opublikowano 25 Października 2016 Dmuchawka dzisiaj poszła do Turbospec. Mają zrobić wycenę i będziemy myśleć co dalej z nią. Swoją drogą, McGiver pomysł ciekawy.
Rekomendowane odpowiedzi