Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zmiana żarówek H7 na LED

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie,

Temat jest następujący - jakiś czas temu kupiłem 2 pary żarówek LED h7 ale niestety żadnej nie udało mi się zainstalować z powodu braku miejsca w kloszu.

Pytanie do Was - czy komuś się udało bez rozbierania reflektora? Jeśli tak to jaki konkretnie model żarówek led h7 polecacie?

Z góry dzięki

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Żadnych nie polecamy, jeśli efekt ma być jak w HIDach czy żarówkach 100W - czyli oślepianie.

Opublikowano
  • Autor

Widziałem na własne oczy jak działa taki led. Nie ma takiego efektu jak dla HID które najwyraźniej w świecie sa oślepiające - reflektor z taką żarówką nie ma prawidłowej separacji światło-cień w ledach jest odwrotnie - linia jest bardziej wyraźna i dokładnie taka jak być powinna.

Opublikowano

Jeśli w lampie nie ma soczewki, to praktycznie nie ma opcji aby skutecznie ukierunkować promień świetlny.

Opublikowano

Mam założone HID i poprawnie wyregulowane lampy i nikt mi nie mruga że go oślepiam jeżdżę tak od maja

Opublikowano
  • Autor

Też pewnie są spoko te HID, ale ja chcę coś bardziej przepisowe nawet niż H7 że względu na lepsze odcięcie światło-cień.

Ale jak to bywa na forum każdy krytykuje najpierw, więc zaraz pewnie zostaniesz zlinczowany bo przecież każdy tutaj książkowo prawilny :)

Opublikowano

Nikt tu nie mówi o prawilności, proszę o jakieś dowody że w zwykłej odbłyśnikowej lampie nie będzie to powodować oślepiania.

Opublikowano
  • Autor

Nie będzie powodować jeśli światła będą prawidłowo wyregulowane, LED różnią się tym od HID że mają takie same ułożenie źródła światła a reflektorze w stosunku do odbłyśnika, w przeciwieństwie do HID które świecą na wszystkie strony.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Sprzedawca podaje że jest homologacja.

Opublikowano

Homologacją czego?

Opublikowano
A czego może być homologacja,chyba nie oprawki.

Parametry:

Model: R4 LED 2x40W 2x4800LM
Producent LED:
Philips Luxeon MZ Automotive Chip
Ilość LED: 2x8 5W 9600LM
Typ trzonka:
PX26d (H7)
Napięcie: 8-32V
Moc: 2x40W

Kolor: Xenon White 6000K
Homologacja: E8

Opublikowano

A jakikolwiek dokument na to?

Chińczycy mogą wszystko zrobić, w tym napis E8.

Czy taka żarówka ma taki napis czy nie - nie ma prawa być dopuszczona do stosowania na drogach publicznych.

Opublikowano

homologacja nie homologacja mnie interesuje czy ktoś używał żarówek h7 led jako długie i czy jest różnica w świeceniu oświetleniu drogi zasięgiem  miedzy zwykła żarówka tradycyjna a led , nie oszukujmy się jak jedzie samochód z naprzeciwka to nikt nie zasuwa na długich bo i tak będą oślepiać kierowce z nad przeciwka 

Opublikowano

homologacja e8 oznacza tyle, że produkt jest dopuszczony do użytku

natomiast osobne przepisy mówią, że żarówy o jasności powyżej 2000lm (a tu jest 4800) wymagają systemu mycia reflektorów oraz automatycznego poziomowania, także ten

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 3.02.2017 o 12:39, Andrzejx napisał:

Panowie, próbował ktoś zamontować te ledy h7? Są z homologacją.

http://allegro.pl/zarowka-led-h7-80w-philips-r4-homologacja-biala-i6573099217.html

Masz już je może? Bo zamówiłbym owe właśnie H7 i H11, ale czekam na odp od sprzedawcy ,czy będą działać te Super Cambusy..które musiałem niedawno oddawać (inna żarówka od kogoś innego) ,by była zła polaryzacja i wyskakiwał błąd :kwasny:

Edytowane przez Miras92

Opublikowano

Jeszcze nie mam. Zastanawia mnie ta homologacja. Pisałem do sprzedawcy ale nic nie odpisał.

Opublikowano

A wejdzie w mocowanie ? Bo np u mnie w B5 musiałem odesłać bo miało to większą średnicę od żarówki H7 i nie mieściło się do valeo

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Po jakimś czasie dostałem odpowiedź od sprzedawcy.

Homologacja jest wybita na trzonku żarówki i na kontrolerze.

Opublikowano

Dokument potwierdzający tę homologację?

Znaczek nic nie jest warty, na produkcie no name.