Patrykjagoda Opublikowano 30 Października 2016 Opublikowano 30 Października 2016 (edytowane) Hej. Chciałbym trochę wyczyścić układ paliwa w silniku 3.2fsi. Jako że jest wtrysk bezpośredni wiem że jest nagar w dolocie. Czy w komorze spalania też będzie nagar? I czy jakbym dodał do paliwa środek do czyszczenia wtrysków liqui moly coś to da wtryskom i komorze? Mam objawy że czasem mi szarpie w okolicy 2.5tys czasem 1.8tys obrotów jak mu wcisne powoli gwałtownie jest mniej odczuwalne Edytowane 30 Października 2016 przez Patrykjagoda
ciacho13 Opublikowano 27 Czerwca 2019 Opublikowano 27 Czerwca 2019 Szkoda że nikt nie napisał odpowiedzi też się borykam z tym problemem (szarpanie)
turborzeznik Opublikowano 15 Lipca 2019 Opublikowano 15 Lipca 2019 Ten środek możesz dodać do paliwa zgodnie z tym co pisze na jego etykiecie, pojeździsz i zobaczysz. Najlepiej to zrzucić cały dolot i go wyczyścić. Ja tak zrobiłem + nowe świece i cewki. Mógłbyś może nagrać obrotomierz w momencie gdy szarpie? Widać w ogóle na nim jakieś wahania obrotów?
Rekomendowane odpowiedzi