Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Centralny zamek z pilota z innego auta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
Posiadam audi a4 b5 97 i mam tutaj centralny zamek bez pilota. Posiadam u znajomego też rozbite audi a4 97 gdzie miał już zamykanie z pilota. Czy jest możliwość w miare prostego przeniesienia tego całego modułu sterującego do mojego auta aby też była opcja zamykania za pomocą pilota?

Opublikowano

Oczywiście że jest taka opcja, powinno działać bez problemu

Opublikowano

Mam pytanie jedno jeszcze.... gdzie jest część której potrzebuje? :D co mam przemienić aby była centralka z kluczyka.

Opublikowano

Pompka centralnego zamka (tylko sprawdź kostki czy pasują). Reszty nie pamiętam, ale na forum na pewno coś znajdziesz :).

Opublikowano

Urządzenie odbierające sygnał z pilota znajduje się w innym miejscu niż pompka chyba? Bo ogólnie centralny zamek posiadam tylko że z kluczyka nie mam pilota. Przy wymianie pompkę też trzeba zmieniać? Czy tylko wystarczy jakoś zamontować urządzenie które będzie sterowało pompką?
// pytania może dziwne jednak ja jestem młody audi mam niewiele czasu więc nie znam się jak to wszystko działa :)

Opublikowano

Sterowanie z pilota może być w oryginalnej pompce (odpowiednia wersja) albo dorabiany sterownik. Oryginał ma pilota w kluczyku a, dorabiany przeważnie osobno (sterownik montuje się często nad nogami kierowcy).

Opublikowano

Jeśli jest to oryginalny system na pilota to będzie całe otwieranie zdalne w pompce. Na początku może podaj numer swojej pompki, bo być może wystarczy tylko pilot załatwić i zakodować.