Skocz do zawartości
IGNOROWANY

A4 B7 AVANT - Zablokowane przednie drzwi oraz lusterka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pewien problem z moją Audiczką... Wczoraj wieczorem wróciłem autkiem bez problemu i nic niepokojącego się nie wydarzyło. Dzisiaj idę normalnie do samochodziku, otwieram z pilota, pakuje rzeczy do bagażnika, łapie za przednią klamkę, a tu niespodzianka..zablokowane. Sprawdzam tylne drzwi i one akurat otwarte. No to myślę spróbuję od środka otworzyć. Niestety zablokowane. Drzwi pasażera przednie również zablokowane. No to przeciskam się tyłem wsiadam za kierownicę odpalam autko żeby sprawdzić czy może problem zniknie, a przy próbie rozłożenia lusterek kolejne zdziwienie ponieważ też nie dają znaku życia.. Szyby w tych drzwiach tj kierowcy i pasażera działają normalnie. Opuszczają się i zamykają bez problemu. Ma ktoś może pomysł co jest nie tak? Wiadomo dzisiaj nic nie zrobię ale jutro do mechanika na pewno podjadę.

Problemy:

-drzwi kierowcy (zablokowane z wewnątrz jak i zewnątrz)

-drzwi pasażera przednie (zablokowane z wewnątrz jak i zewnątrz)

-rozkładanie lusterek (zablokowane w pozycji złożonej)

Pacjent to Audi A4 B7 Avant 2006r 3.0 TDI 233KM

Pozdrawiam i liczę na jakąkolwiek pomoc :)

Opublikowano

Może zalało moduł komfortu.

Opublikowano

Bezpieczniki sprawdzałeś? Od tego bym zaczął. .. :)

Opublikowano

Bezpieczniki sprawdzałeś? Od tego bym zaczął. .. :)

One znajdują się chyba pod boczną osłoną deski rozdzielczej kierowcy i chyba przy zablokowanych drzwiach się nie da. Jeśli się mylę to proszę popraw mnie i lecę sprawdzać ;)

Może zalało moduł komfortu.

Gdzie znajdę ten moduł i jak się dostać do niego? Da radę samemu sprawdzić aby w razie co dobrać taki sam?

Opublikowano

Dzięki ale przed chwilką go znalazłem ;) Kwestia tylko teraz znalezienia w aucie go dla 100% pewności jakie ma oznaczenie.

Opublikowano

Kwestia tylko teraz znalezienia w aucie go dla 100% pewności

To cię nakieruje

http://www.a4club.pl/index.php?topic=15532.0

próbowalem jakoś się tam dostać i niestety znalazłem tylko jakieś przewody od fotela. Kiepski dostęp mam przez te zamknięte drzwi ;D Mówię o obu stronach, zarówno pod fotelem kierowcy jak i pasażera tylko te przewody widziałem. Poszukam jakiś zdj może to ułatwi bardziej rozeznanie w tej sytuacji

Opublikowano

Kiepski dostęp mam przez te zamknięte drzwi

Nie dobrze.

Chyba pozostaje ci demontaż fotela kierowcy (4 śruby) i wyjęcie go z auta.

Będzie wtedy łatwiej dostać się do modułu który jest pod wykładziną.

Opublikowano

Kiepski dostęp mam przez te zamknięte drzwi

Nie dobrze.

Chyba pozostaje ci demontaż fotela kierowcy (4 śruby) i wyjęcie go z auta.

Będzie wtedy łatwiej dostać się do modułu który jest pod wykładziną.

muszę gdzieś poszukać jak się dostać do tego. Ewentualnie jutro u mechanika sprawdzą poprzez podłączenie pod komputer.

Opublikowano

Gdybyś miał zamek w drzwiach kierowcy to by było łatwiej.

Podłącz VAGa i zobacz co wyskoczy.

Ja obstawiam zalany moduł.

Kiedy ostatnio czyściłeś odpływy w podszybiu ?

Opublikowano

Gdybyś miał zamek w drzwiach kierowcy to by było łatwiej.

Podłącz VAGa i zobacz co wyskoczy.

Ja obstawiam zalany moduł.

Kiedy ostatnio czyściłeś odpływy w podszybiu ?

jest zamek w drzwiach ale po włożeniu kluczyka i przekręceniu to jedynie tył się otwiera. Jutro podjadę do mechanika i oby sprawa się wyjaśniła. Ogólnie to auto zakupiłem w kwietniu tego roku

Jak otwieram z kluczyka samochód i przytrzymam dłużej aby otworzyły się również szyby to otwierają się wszystkie. Niestety drzwi dalej pozostają zablokowane

Opublikowano

po włożeniu kluczyka i przekręceniu to jedynie tył się otwiera.

Trochę to dziwne.

Może ktoś tam grzebał wcześniej bo zamek jest mechanicznie połączony z bębenkiem kluczyka.

Nawet w wyniku braku zasilania drzwi kierowcy powinny się otworzyć.

Opublikowano

po włożeniu kluczyka i przekręceniu to jedynie tył się otwiera.

Trochę to dziwne.

Może ktoś tam grzebał wcześniej bo zamek jest mechanicznie połączony z bębenkiem kluczyka.

Nawet w wyniku braku zasilania drzwi kierowcy powinny się otworzyć.

niestety nie mam pojęcia czy była już tam jakaś ingerencja poprzedniego właściciela. Na chwile obecną ani z zewnątrz ani od środka nie można ich otworzyć. Dziwi mnie to, że lusterka się nie rozkładają oraz fakt, że wszystkie 4 szyby el. działają. Wydawałoby się że skoro drzwi zablokowane itp to szyby również.