ziomek435 Opublikowano 1 Listopada 2016 Opublikowano 1 Listopada 2016 (edytowane) Audi A4 B6 1.8T Quattro 220hp BEX Autko kupiłem w Radomiu Ogólnie celem było Quattro ale niestety nie udało się znaleźć dobrego egzemplarza dlatego wybrałem FWD ale po roku czasu quattro zostało dołożone i jeżdze z bananem na twarzy Rok - 2003 S-line wewnętrzny nalepka E4J jest przebieg był 245 tyś do tego czasu zostało zrobione : Audi zostało zakupione 17.10.16 instalacja LPG 21.10.16 stag4 Q box Wymiana oleju Motul 5w40+Filtry nowe postojówki ( już trzecie strasznie się palą ) :/ podłokietnik założony wycieraczka na tył z B6 wymiana alternatora po regeneracji kompletny rozrząd INA +pompa czujnik pedału sprzęgła Nowe opony na lato Barum Bravuris 225/45/17 ramki rejestracyjne klubu A4 wymiana świec NGK Wymiana cewki przyciemnienie szyb led tablica rej tarcze+klocki tył fredoro koncówki tłumika Ulter 90 sprężyny tył wymienione na takie same oznaczenie OYJ Mapa na ok 220 koni by Galetto -MONTAŻ QUATTRO mod jak najbardziej na +plus Downpipe wrzucony Nowe sprzęgło+olej w skrzyni klocki textar przód zarniki 5000k listwy sline dolne lotka sline b7 oświetlenie wnętrza LED inne drobiazgi Do ogarnięcia obudowa podszybia (brak oryginalnie) otwieranie klapy bagażnika z kluczyka oświetlenie żarówek halogenów na coś innego może kiedyś wleci inna kierownica myślę też o DRL+CLH -dokładka sline przód -dyfuzor tył i liczę na wasze propozycje w kom co jeszcze mogę pomodzić czekamm Autko jest teraz po wgranej mapie na ok 220 koni nie było hamowane fajnie się zbiera niestety parę dni potem sprzęgło nie dało radę bo było na wykończeniu więc zostało wymienione. niestety nie mam za bardzo czasu być tu na bieżąco więc opisuje wam w skrócie wszystko nowe zdj zostały wrzucone Oceniajcie komentujcie hejty też mile widziane zdjęcie z zakupu jeszcze na Szwajcarskich blachach zdjęcie nie najnowsze ale nie mam innego to daję wnętrze środka EDIT ściema szyb 95% wymiana tarcz tył + klocki sprzątanie Ultery 90 wewnątrz b6 Widoki Przemyśl zaczynamy montaż quattro tak wygląda w ostatnim czasie oświetlenie LED Pozdrawiam i liczę na opinie Edytowane 19 Marca 2018 przez ziomek435
fcunited Opublikowano 1 Listopada 2016 Opublikowano 1 Listopada 2016 ja w swoim mam przyciemnienie 85% (robione w DE, tutaj przebywam). Fajnie wygląda, poleciłbym zrobić też przód na pare % do góry wtedy lepszy efekt przejścia będzie. oświetlenie LED tablic to kwestia kupienia owego osprzętu LEDowego (w każdej hurtownii motoryzacyjnej) + zobacz w jakim stanie masz oprawki żarówek, u mnie były dość mocno brudne więc zmieniłem na nowe i jest bdb.postojówki LED bym odpuścił, warto poszukać z dobrej firmy zwykłych żarówek, a włożyć lepsze do świateł mijania (jeśli nie masz Xenon) night breaker plus dają rade
ziomek435 Opublikowano 1 Listopada 2016 Autor Opublikowano 1 Listopada 2016 Włożyłem zwykłe postojówki led ale wywala mi błąd spalonej zarówki może ktoś może polecić jakieś zarówki z allegro czy innych stron co nie wywalają błędu ?
cupek97 Opublikowano 1 Listopada 2016 Opublikowano 1 Listopada 2016 Włożyłem zwykłe postojówki led ale wywala mi błąd spalonej zarówki może ktoś może polecić jakieś zarówki z allegro czy innych stron co nie wywalają błędu ? Polecam postojówki led od kolegi z forum Tomnik.
ziomek435 Opublikowano 1 Listopada 2016 Autor Opublikowano 1 Listopada 2016 co możecie jeszcze mi doradzić co mogę przy takim autku zrobić żeby wyglądało fajnie prezentowało się ?
miszaq92 Opublikowano 3 Listopada 2016 Opublikowano 3 Listopada 2016 co możecie jeszcze mi doradzić co mogę przy takim autku zrobić żeby wyglądało fajnie prezentowało się ? -listwy drzwiowe s line (oryginalne, nie te z allegro) -dokładki zderzaków przód, tył -końcówki tłumika większe -przyciemnione szyby -przyciemnione reflektory przód -oświetlenie led
ziomek435 Opublikowano 6 Listopada 2016 Autor Opublikowano 6 Listopada 2016 dzięki za pomóc będę powoli działał i robił różne rzeczy jakie opony na lato 17 polecacie. W tym roku miałem Dunlop sp sport bluresponse w moim starszym aucie Passat opony naprawdę dobre kupiłem na oponeo jednak po 10 tyś km szczeliła opona mi. dlatego nie chce już ich i opon z oponeo raczej też. Więc pytam was jakie polecacie ?
fcunited Opublikowano 6 Listopada 2016 Opublikowano 6 Listopada 2016 dzięki za pomóc będę powoli działał i robił różne rzeczy jakie opony na lato 17 polecacie. W tym roku miałem Dunlop sp sport bluresponse w moim starszym aucie Passat opony naprawdę dobre kupiłem na oponeo jednak po 10 tyś km szczeliła opona mi. dlatego nie chce już ich i opon z oponeo raczej też. Więc pytam was jakie polecacie ? Ja mam blueresponse 2, 16 cali, bardzo fajne- ciche i benzynooszczędne - NAPRAWDE Jednak, że jedna z opon przedarła sie gdy parkowałem, na łączeniu krawężników - pękła jakby ją ktoś nożem przeciął Choć wszystkiego z stycznia tego roku. Polecam te oponki. A co do oponeo- Brat kupił ultragripy 8 zimowe, i na 4 sztuki 3 już rozerwało na autostradzie . Tam raczej wine ponoszą producenci opon bo idą w "ilość a nie jakość". Sprawdź premium contact continentala bodajże. Uniroyal albo Hankook też podobno dobry
gecons Opublikowano 6 Listopada 2016 Opublikowano 6 Listopada 2016 jeśli ledy wywalają Tobie błędy szukaj can busów
ziomek435 Opublikowano 7 Listopada 2016 Autor Opublikowano 7 Listopada 2016 ma ktoś jakieś żarówki przetestowane z allegro jak tak niech da link.
miszaq92 Opublikowano 7 Listopada 2016 Opublikowano 7 Listopada 2016 ma ktoś jakieś żarówki przetestowane z allegro jak tak niech da link. Odpuść sobie allegro, pisz do użytkownika Tomnik tutaj na forum Sprawdzone, polecam.
ziomek435 Opublikowano 21 Listopada 2016 Autor Opublikowano 21 Listopada 2016 żałuję jednego tylko że nie quattro mieszkam w takim miejscu że by się przydało. Poza tym bardzo mi się podoba jaki kolor zacisków hamulcowych ? pomóżcie
PrzemoA4B6 Opublikowano 23 Listopada 2016 Opublikowano 23 Listopada 2016 żałuję jednego tylko że nie quattro mieszkam w takim miejscu że by się przydało. Poza tym bardzo mi się podoba jaki kolor zacisków hamulcowych ? pomóżcie Ja bym poszedł w ciemny grafit
ziomek435 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2016 zaciski pomalowane i podłokietnik już wsadzony teraz czas na przyciemnienie szyb za jakiś czas będzie robiony rozrząd. Zdjęcia za jakiś czas postojówki Led zaciski pomalowane na czarno podłokietnik zamontowany tempomat już działa po świętach wymiana rozrządu mnie czeka
fcunited Opublikowano 11 Grudnia 2016 Opublikowano 11 Grudnia 2016 rozrzad wymieniasz ten przedni czy tylni łancuchowy ?
ziomek435 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2016 łańcuchowy nie ruszam tylko przedni
ziomek435 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2017 Troszkę więcej nowych zdjęć odświeżony temat piszcie komentuje to bardzo motywuje pozdrawiam poza tym może ktoś napisać kto się zna jaki ja mam pakiet s-line zewnętrzny i wewnętrzny ? po wymianie żarówek led. niestety jedna wpadła do reflektora może ktoś ma jakiś pomysł jak wyciągnąć ?
Exmi Opublikowano 16 Stycznia 2017 Opublikowano 16 Stycznia 2017 S line wewnętrzny masz , zewnętrznego nie
ziomek435 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2017 15 minut temu, Exmi napisał: S line wewnętrzny masz , zewnętrznego nie żeby założyć listwy progowe dużo z tym roboty ? czy ktoś coś podpowie
Rekomendowane odpowiedzi