irzyk Posted November 8, 2016 Posted November 8, 2016 Cześć. Chciałem Was zapytać o pompę INA 538 0028 10. Taka jest w zestawie, który mam zamiar kupić. Czy macie jakieś opinie o tej pompce? Słyszałem o SKF, czy Ruville ale sądząc po bardzo dobrej jakości innych części INA podejrzewam, że pompa też będzie dobrej jakości. Proszę o opinie. Dzięki
wyzyk83 Posted November 8, 2016 Posted November 8, 2016 (edited) skf najdroższe zestawy jakość jak najbardziej ok, w zestawie ina pompa może być włożona ruville bo ina nie robi pomp, hepu, dolz, też nie powinno być problemu Edited November 8, 2016 by wyzyk83
mortek1986 Posted November 8, 2016 Posted November 8, 2016 jam masz szukac dobrej pompy to najlepszym wyborem bedzie dolz
irzyk Posted November 8, 2016 Author Posted November 8, 2016 Na Dolz'u się przejechałem mając jeszcze Omegę. Po wymianie rozrządu na drugi dzień miałem kałużę płynu pod autem - nieszczelny był ten kapselek (chyba anty zamarzeniowy).Wtedy byłem mniej zdenerwowany bo Omkę 2.0 16V obrabiałem samemu pod blokiem a tutaj w 2.4 to już by mnie szlag trafił.
mortek1986 Posted November 8, 2016 Posted November 8, 2016 (edited) ja juz ktoras taka i wszytsko dobrze, znajomy mechanik tylko takie zakłada i nie mial zadnych roblemów Edited November 8, 2016 by mortek1986
d4widoV Posted November 8, 2016 Posted November 8, 2016 Ja rozrzad ladowalem INA a pompe wybralem SKF, chyba najlepszy wybor, marka producenta, a nie pakowacza
Recommended Posts