Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ABC] Gdzie jest centralka centralnego zamka i elektrycznych szyb ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :hi: serdecznie forumowiczów. Mam pytanko w którym miejscu fabrycznie znajduje się centralka centralnego zamka. Czy każda a4 fabrycznie była w niego wyposażona. I drugie pytanie gdzie znajduje się centralka elektrycznych szyb?? Chodzi mi o to że nie mam funkcji komfortu (domykania szyb) a chciałbym sobie tą wygode założyć. W manualu jest jak to zrobić ale w elektronice jestem kompletnie zielony. Instalował sobie ktoś taki bajer nie mając fabrycznie zamykanych szybek wraz z centralnym zamkiem z pilota?? Jak to wygląda, jak to zrobić?? Dzięki za pomoc.

Opublikowano

moduł powinien znajdować się w bagażniku z prawej strony domykanie szyb powinieneś mieć jak przytrzymasz kluczyk w pozycji zamykania zamka na dłużej, ja kupiłem moduł domykania szyb zamontowałem ale okazało się że audi ma wyłączenie zasilania na silnikach podnoszenia szyb po zamknięciu drzwi kierowcy i doopa za to kumpel zrobił mi urządzonko do domykania szyb jest opisane na forum podpiąłem zgodnie z opisem na forum i działa bez kłopotu domykanie szyb z pilota :good: :>

Opublikowano

Zauważyłem takie coś że jak zgasze silnik na wyłączonych światłach to oświetlenie przycisków sterowania szyb jeszcze się świeci i można je podnosić / opuszczać. Natomiast jak zamkne drzwi oświetlenie przycisków szyb gaśnie i nie można już otwierać zamykać szyb. Domykania szyb z kluczyka raczej nie mam bo na zlocie to sprawdzaliśmy. Alarmu fabrycznego nie mam tylko zakładany. Także w kluczyku mam tylko guzik ale służy on do oświetlania zamka drzwi albo stacyjki. Nie steruje się nim alarmu, do tego mam oddzielny pilot. Możesz zapodać mi linka który dotyczy tego urządzonka?? Czyżby założył go kolega Chołek płock

Jakie to urzązonko zrobiłaś że ci domykanie szyb działa razem z centralka??