Tyber Opublikowano 16 Listopada 2016 Opublikowano 16 Listopada 2016 Witam.Mam problem z oswietleniem tablicy rejestracyjnej.Nie swieca mi dwie zarowki. Sprawdzalem i sa dobre.Styki tez nie sa w jakims mega tragicznym stanie.Co moze byc nie tak? :/
Zylu Opublikowano 16 Listopada 2016 Opublikowano 16 Listopada 2016 A przewód który idzie między kabiną, a klapą bagażnika jest cały? Sprawdź jeszcze bezpieczniki, bodajże nr 4 (5A)
Duluss Opublikowano 16 Listopada 2016 Opublikowano 16 Listopada 2016 sprawdz kable przy zawiasach klapy
lenovo Opublikowano 16 Listopada 2016 Opublikowano 16 Listopada 2016 (edytowane) Miałem taki sam problem z tymi lampkami . Ile ja się naszukałem to masakra , a wystarczyło wziąć mały pilniczek lub ostry nuż i oczyścić zaśniedziałe styki . Dlatego radze to samo zrobić i powinno pomóc . A jeśli to nie pomoże to multimetr w dłoń i szukać gdzie ci prą uciekł . Jeśli nie masz multimetru to skocz to jakiegoś marketu i kup jakiś najtańszy na 30-40zł i na podstawowe rzeczy wystarczy . Edytowane 16 Listopada 2016 przez lenovo
Tyber Opublikowano 17 Listopada 2016 Autor Opublikowano 17 Listopada 2016 Sprawdź jeszcze bezpieczniki, bodajże nr 4 (5A) Jest OK sprawdz kable przy zawiasach klapy Są Ok zaśniedziałe styki Czyściłem i prąd też sprawdzałem... Może je przeczyszczę benzyną lub czymś innym...
ppatryk Opublikowano 22 Grudnia 2016 Opublikowano 22 Grudnia 2016 Rozumiem, ze po sprawdzeniu w tylnej klapie nie podało żadnego napięcia. To sprawdź czy w ogóle prąd dochodzi do bezpiecznika. Będziesz miał już wyeliminowany odcinek, na który juz nie musisz patrzeć. Pózniej sprawdź wspomniane kable w przelotce przy zawiasach klapy wbij koncówki miernika w odpowiednie kable i sprawdź czy jest jakies napięcie jak nie ma to juz wiesz, ze na 50% lampki sa sprawne, a na odcinku bezpiecznik-tylna klapa masz uszkodzenie kabla.
Rekomendowane odpowiedzi