selius Opublikowano 18 Listopada 2016 Opublikowano 18 Listopada 2016 (edytowane) Czesc Mam problem z regulacja temperatury tzn z prawej strony z kratek caly czas mi leci zimne powietrze, natomiast z lewej strony rowniez z kratek leci mi tylko cieple powietrze, czy to jest normalne? Jakis silniczek od sterowania? Gdzie go szukac? Dodam ze błedow nie ma. Pozdrawiam Edytowane 18 Listopada 2016 przez selius
wrclaguna Opublikowano 18 Listopada 2016 Opublikowano 18 Listopada 2016 podepnij kompa i sprawdz błedy w 08 klima
selius Opublikowano 18 Listopada 2016 Autor Opublikowano 18 Listopada 2016 Błedy jakie wywalilo: 00716 - air recirculation flap positioning motor (V113) 01274 - air flow flap positioning motor (v71) 00710 - defroster flap positioning motor (v107) 00713 centre left vent positioning motor (V110) 01809 - actuating motor for temperature flap left (v158) Błedy usuwam ale zaraz sie pojawiaja spowrotem ;/ W czym szukac przyczyny?
wrclaguna Opublikowano 19 Listopada 2016 Opublikowano 19 Listopada 2016 tu masz stronke z numerami błedów google i wszystko bedzie wiadomo http://www.gerritspeek.nl/vag-com_foutcodeslijst-b.html
selius Opublikowano 22 Listopada 2016 Autor Opublikowano 22 Listopada 2016 Szukam po forum i dowiedzialem sie jedynie ze mam problemy z silniczkem, potencjometrem i czujnikiem, ale to sa przypadku np w VW Taureg o Audi nic nie pisza ;/ Mial ktos moze takie bledy i gdzie dokladnie szukac przyczyny? Gdzie sa te silniczki i czy one sa temu winne? Nikt nie pomoze? Gdzie szukac tych silniczkow? i czy to one na pewno sa winne?
wrclaguna Opublikowano 22 Listopada 2016 Opublikowano 22 Listopada 2016 Możliwe przyczyny: Bezpiecznik (s) wydaje słaby kontakt lub uszkodzony Okablowanie i / lub połączeń do / z siłownika do zaworu recyrkulacji (V113) wadliwe Okablowanie i / lub połączenia z / do zaworu recyrkulacji potencjometr (G143) wadliwe Siłownik zaworu recyrkulacji (V113) jest uszkodzony, Zawór recyrkulacji potencjometr (G143) wadliwe silniczki do sprawdzenia lub okablowanie cos było robione w aucie ?
selius Opublikowano 16 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2016 Ja nic nie robilem, ale niestety nie wiem jak poprzednik ;/ Samochod mam od 2 miesiecy. Gdzie szukac tych silniczkow? Mam nadzieje ze deski nie bedzie trzeba zrzucac? Dalej nie poradziłem sobie z problemem ;/ Ogolnie zauwazylem ze jak kabina sie nagrzewa to po odpaleniu z nawiewow leci cieple powietrze, dopiero pozniej jak juz sie kabina nagrzeje to z jednej strony leci zimne, a z drugiej cieple. Dziwne ale gdy zmniejsze temperature do np 17c to z kratek leci zimne powietrze, gdy zwieksze do np 23C ze wszystkich kratek leci cieple, ale gdy znowu temperatura sie ustatkuje to jedna strona dmucha ciepla, druga zimna. Sterowanie szyba-kratki-nogi dziala. Pomoze ktos jeszcze?
wrclaguna Opublikowano 17 Grudnia 2016 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Gdzie szukac tych silniczkow? tutaj poszukaj http://a4-klub.pl/index.php?/topic/226423-klimatyzacja-3-strefowa-vs-1-strefowa-jakie-roznice/
Rekomendowane odpowiedzi