macieek Opublikowano 26 Listopada 2016 Opublikowano 26 Listopada 2016 Witam. W Moim A4 B8 Allroad z silnikiem CAHA jadąc na 6 biegu z prędkością 130km/h mam na zegarze 2500 obrotow. Czy w zwyklych B8kach z tym silnikiem tez jest takie przełożenie? W B6 mialem niższe obroty. Moja Znajoma ma A3 z silnikiem CFFB (2.0tdi 140hp) i jadac na 6 stym biegu 130km/h obroty ledwie przekraczają 2000. Pozdro Sent from my iPhone using Tapatalk
Szkita Opublikowano 26 Listopada 2016 Opublikowano 26 Listopada 2016 Przy quattro są krótsze przełożenia. Mnie osobiście denerwują zbyt długie przełożenia jakie mam w tej chwili. Jadąc na czwórce w mieście nawet przy 50km/h czuć, ze silnik nie lubi takiego przyspieszania. Nie pamietam ile jest przy 130km/h. Sprawdzę przy okazji. Pozdrawiam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
macieek Opublikowano 27 Listopada 2016 Autor Opublikowano 27 Listopada 2016 Tak właśnie myślałem, że to przez Q. Ja jadąc 50km/h jadę na trzecim biegu i mam wtedy coś lekko poniżej 2000tys. Chyba, ze jest lekko z gorki to wrzucam 4ty bieg. Wole trzymac auto na obrotach - zdrowiej dla dwumasy. Sent from my iPhone using Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi