Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 AFN] Proszę o analize logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Opublikowano

Nic tu nie widać oprócz zaślepionego egr.

Opublikowano

Dodam jeszcze ze przed logami wykasowałem takie błedy 17958 i 16485. Auto przy 3tyś obrotów łapało (notlauf) dopiero jak ostro przegoniłem na pierwszym i drugim biegu wszystko pięknie chodziło...

Opublikowano

nie jest zle ... mozesz dygnac kat wtrysku w granice ~60 co by ulatwic furmance odpalanie ...

Dodam jeszcze ze przed logami wykasowałem takie błedy 17958 i 16485. Auto przy 3tyś obrotów łapało (notlauf) dopiero jak ostro przegoniłem na pierwszym i drugim biegu wszystko pięknie chodziło...

co do bledów to :szukaj: [bylo wiele razy]

Opublikowano
:mysli: zawsze lekko pali. Dzisiaj znów był notlauf. Co sie dzieje ze z logów nic nie wynika... Czy można jeszcze jakoś sprawdzic dlaczego wpada wtryb awaryjny? :no:
Opublikowano

:mysli: żawsze lekko pali. Dzisiaj znów był notlauf. Co sie dzieje ze z logów nic nie wynika... Czy można jeszcze jakoś sprawdzic dlaczego wpada wtryb awaryjny? :no:

bledy sie powtorzyly ? ... zrob jeszcze raz 011 ... posprawdzaj wtyczki od N75 oraz od lmm .... a takze przewody podcisnieniowe ...

Opublikowano

011 wyglada znosnie ... co do bledu to moze co jakis czas przycina sie N75 albo kierownice

Opublikowano

Ruszałem sztangą turbiny i wyglada że jest ok(ku mojemu zdziwieniu lekko, po tym co czytałem na forum), natomiast podczas obserwacji (tak jak na filmiku za pomocą vag) poruszała sie w pełnym zakresie i co pewien czas tak jakby sie przycinała. Chyba to będzie ten n75...

Czy da sie sprawdzić poprawność działania (podmianka odpada bo nie ma skąd) n 75?

Opublikowano

.

Czy da sie sprawdzić poprawność działania (podmianka odpada bo nie ma skąd) n 75?

da się ... w twoim AFN taki sam steruje EGR-em podmień i obserwuj...

ale... i tak obstawiam kierowniczki :decayed:

Opublikowano

Przymierzyłem sie do podmiany N75 i dalej to samo, ale zauważyłem jeszcze jedną rzecz. Nie wiem od czego to zależy ale sztanga turbiny chodzi w miarę lekko tylko jest moment ze czasem sie przycina myślę ze to nie jet wina kierownic tylko zaworu turbo nie chodzi o N75 ( jak sie zawiesi Sztanga to biorę ją powoli w dół i wtedy w punkcie jego zawieszania słychać skrzypienie jakby gumy bądź sprężyny po czym opada dalej...) Czy jest takie cos możliwe jeśli tak to czy można to w jakiś sposób naprawić(ten zawór rozkręca sie)?

Opublikowano

Do tego dzisiaj przy wysokich obrotach zgasł po daniu na luz(chciałem zmienić bieg), tak ogolnie to juz chyba będzie siedem takich przypadków...

Opublikowano

Do tego dzisiaj przy wysokich obrotach zgasł po daniu na luz(chciałem zmienić bieg), tak ogolnie to juz chyba będzie siedem takich przypadków...

zapisal sie blad ....widac cos kuleje ... zdarza sie ... :wink4:

Opublikowano

Wracając do tematu. Zauważyłem ze jak jest cieplej auto przestaje przechodzić w tryb awaryjny i jeszcze cos, co zdarzyło mi sie juz kilka razy na biegu jałowym po przegazowaniu do 4tys obrotów auto zaczyna jakby chodzić na 3 gary i kopci na siwo po ok 30 sekundach wraca do normy dodam ze jak było zimno to po prostu gasł... czy to wszystko może mieć powiązanie z uszkodzonym przepływomierzem? bo ciągle powraca ten błąd 16485 - Mass Air Flow Sensor (G70):

Opublikowano

Wracając do tematu. Zauważyłem ze jak jest cieplej auto przestaje przechodzić w tryb awaryjny i jeszcze cos, co zdarzyło mi sie juz kilka razy na biegu jałowym po przegazowaniu do 4tys obrotów auto zaczyna jakby chodzić na 3 gary i kopci na siwo po ok 30 sekundach wraca do normy dodam ze jak było zimno to po prostu gasł... czy to wszystko może mieć powiązanie z uszkodzonym przepływomierzem? bo ciągle powraca ten błąd 16485 - Mass Air Flow Sensor (G70):

moze ....

[ale zanim nie podmienisz nie bedziemy mieli pewnosci]