Undisclosed Opublikowano 8 Grudnia 2016 Opublikowano 8 Grudnia 2016 (edytowane) Chciałbym poruszyć temat, który jest dla mnie największą niewiadomą w moim samochodzie, ponieważ nigdy nie miałem styczności z montażem nieoryginalnych alarmów. Posiadam taki prawdopodobnie firmy SpyBall. Problem polega na tym, że dwa lata temu kierunkowskazy zaczęły nienadążać za sygnalizowaniem otwarcia/zamknięcia samochodu. Oryginalnie alarm dwa razy sygnalizował otwarcie, a raz zamknięcie samochodu. Początkowo przy otwieraniu lewa strona samochodu migała 2 razy, a prawa 1 raz, po jakimś czasie już tylko lewa strona migała dwa razy, a prawa w ogóle. Czasem zdazyło się, że prawa strona coś zasygnalizowała. Obecnie lewa strona w ogóle nie działa, a prawa strona albo mignie raz, albo w ogóle. Sprawa jest o tyle problematyczna, że nie mam nawet danych jaki to alarm. Na pewno mój samochód nie jest wyposazony w fabryczny alarm, poniewaz sprawdzałem kod na sterowniku zamka centralnego. Znalazłem jakąś "skrzyneczkę" pod tylną kanapą, pod lewą częścią, oto zdjęcie: większa rozdzielczość: http://images81.fotosik.pl/59/41adb4721ff17d48.jpg Według mojego dochodzenia to jedynie czujnik pochylenia. Drugim śladem alarmu jest podłużna, mała skrzyneczka na półce pod regulacją świateł. Od niej wychodzą dwa przewody biegnące w bliżej nieokreślonym kierunku. Chciałbym naprawić ten problem, czy wiecie gdzie przyłącza się sterowanie kierunkowskazami, takiego alarmu? Edytowane 8 Grudnia 2016 przez Undisclosed
Aby13 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Opublikowano 8 Grudnia 2016 dla mnie raczej to gps ...to ze zdjecia ... jezeli masz pilot nie w kluczyku to masz dolozony alarm albo nad nogami kierowcy ,albo w bagazniku przy pompce ,jesli twoj zamek nie jest juz elektryczny a nie pneumatyczny .od kierunkow odpowiedzialne sa przewody czarny z bialym paskiem i zielony z czarnym paskiem o ile dobrze pamietam ... pucha powinna byc nad nogami kierowcy lub gdzies w okolicy .... miernik w reke i do dziela ... albo padly diody prostownicze od kierunkow wychodzace z alarmu albo zimne luty na plycie glownej ...ale to co na zdjeciu to napewno nie to .
Rekomendowane odpowiedzi