Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zmiana licznika na FIS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

4ddcb2387dad2f520290c59e26a87c80.jpg254d56a8171af4228f3ed3a8f50520c0.jpg

Witam. Wiem ze jest wiele wątków o tych przeróbkach lecz nadal nie mogę się w tym odnaleźć. Proszę Was o pomoc. Na fotkach widnieje mój licznik a pacjent to A4 B5 z 1995 roku. Silnik 1.8T. Chciałbym zamontować licznik poliftowy z pełnym Fisem wraz z białym podświetleniem. Może również być z a6 c5. Moje pytanie brzmi jakiego licznika szukać? Czy to bez różnicy ? Co musiałbym przerabiać ? Oczywiście do tego manetka z obsługa Fis także jakaś konkretna czy obojetnie jaka? Pozdrawiam.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Możesz szukać z a6 c5, przerabiać będziesz musiał wtyczki od licznika. Manetkę od fisa najlepiej szukaj przedliftowej.

Opublikowano

Rozumiem manetka przedliftowa ze sterowaniem fis podejdzie p&p tak? Tylko kostki przy licZniku będą przerobione? A z a6 jeszcze pływak tak? Bo mam ogólnie usunięty immo

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Nie trzeba pływaka z a6, można zmienić wsad i będzie poprawnie pokazywać paliwo. A kontrolke immo trzeba bedzie zaślepić albo odlutować diodę, bo będzie mrugac. Jak coś to pisz i się przerobi :)

Manetka będzie p&p tylko trzeba będzie jeszcze wtyczkę dołożyć do niej.

Jak byś chciał to mogę to mogę zobaczyć czy nie zalega mi jakiś licznik z a6 i po taniosci Ci go puścić. Tylko, że anglik i fis raczej będzie słaby (chyba, że wlutować Ci nowy). Wtyczki tez się znajdą. W razie co pisz PW :)