skorek11xn Opublikowano 10 Grudnia 2016 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Dzień dobry, sprawa prosta. Sypie mi się AJM i wątpię w opłacalność jego naprawy. Pompki, głowica, turbo, poduszki, coś tam z kompresją się dupcy, ogólnie kupa. Żeby ogarnąć temat zgodnie ze sztuką usłyszałem kwotę powyżej 4 klocków. Zastanawiam się nad wyciągnięciem zdrowego serducha z B6 i aplikacji do mnie ale interesuje mnie kompatybilność takiego rozwiązania, jest tu jakiś protoplasta takiego rezańska? Co potrzebuje konkretnie wytargać z takiego auta i ile z tym roboty? Chciałbym tez przy okazji wpierdzielić skrzynie M6.
kaczorvw Opublikowano 10 Grudnia 2016 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Tzw Plug&Play. Jeśli masz goły słupek - czyli bez pompek i turba - wkładasz swoje - pompki na nowych uszczelkach, regulacja na 225 stopni. Wrzucam awxy czy avfy zamiast bxe czy innych na B - jedno cięcie pod czujnik. Tak więc Waści problem to nie problem. A skrzynia ośka czy Q ?
skorek11xn Opublikowano 12 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2016 Skrzynia ośka. Wolałbym kupić cały set z osprzętem, bo u mnie to wszystko jest martwe. Ceny jak dobrze się orientuje to około 2,5 kawałka za motor z osprzętem. Jest to coś sensownego czy celować wyżej cenowo? Wolałbym serducho wyciągać jeszcze z auta aby dało radę to do komputera podpiąć, aniżeli coś co na półce leży od x czasu. Jak jest z wiązkami? Wystarczy kupić wiązkę silnika z ECU czy trzeba coś grubo przerabiać w instalacji samochodu?
Rekomendowane odpowiedzi