michasiek27 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Witajcie mam zamiar podmienić silnik 1.8 adr na 1.8 adr z racji tego że nie opłaca się reanimować , postanowiłem wymienić silnik już zakupiłem ,jednakże do sedna , czy silnik wyjdzie bez demontażu pasa przedniego nie chce rozszczelnić klimy , da się delikatnie odchylić pas , no ale czy po odkręceniu łap i śrub skrzyni , silnik wyjdzie górą ?
Mateuszek1001 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Powinien wyjść, czemu by nie.
lenovo Opublikowano 13 Grudnia 2016 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Odkręć przedni pas i odchyl w pozycje serwisową i nie musisz rozszczelnić klimy na pasie są elastyczne przewody . Zawsze masz więcej miejsca w tedy i nie musisz się cisnąc pod maską a potem się okaże że po odkręceniu wszystkiego przód będzie zawadzał to tak czy tak musiał byś zdemontować pas .
michasiek27 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2016 Odkręć przedni pas i odchyl w pozycje serwisową i nie musisz rozszczelnić klimy na pasie są elastyczne przewody . Zawsze masz więcej miejsca w tedy i nie musisz się cisnąc pod maską a potem się okaże że po odkręceniu wszystkiego przód będzie zawadzał to tak czy tak musiał byś zdemontować pas W czwartek zabieram się za to także zobaczymy , ale dzięki za odpowiedzi , ... Odkręć przedni pas i odchyl w pozycje serwisową i nie musisz rozszczelnić klimy na pasie są elastyczne przewody . Zawsze masz więcej miejsca w tedy i nie musisz się cisnąc pod maską a potem się okaże że po odkręceniu wszystkiego przód będzie zawadzał to tak czy tak musiał byś zdemontować pas W czwartek zabieram się za to także zobaczymy , ale dzięki za odpowiedzi , ... Jednak dla wygody przedni pas odkręcony , chłodnica klimatyzacji jak i kompresor są na elastycznych przewodach (jak pisał kolega lenovo) ,więc kompresor odkręcony od silnika wraz z chłodnicą klimy poszedł na bok bez rozszczelnienia klimy , .... i silnik wyszedł przodem ..
Rekomendowane odpowiedzi