Karolek1997 Opublikowano 20 Grudnia 2016 Opublikowano 20 Grudnia 2016 Hej, potrzebuję umyć lampy od polifta od środka. Mogę bez problemu wyjąć z nich kable i silniczek, zalać wodą z płynem, potrząsnąć i wysuszyć? Muszę je umyć bo od środka mi zaszły jakimś syfem, a nie widzi mi się rozklejanie ich Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
robitl Opublikowano 20 Grudnia 2016 Opublikowano 20 Grudnia 2016 silniczek, zalać wodą z płynem, potrząsnąć i wysuszyć? Bez problemu możesz tak zrobić.
Luqe12 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Opublikowano 23 Grudnia 2016 A ja bym wcale się nie bał rozklejania. W zeszłym roku robiłem coś takiego w A3 8L. Nie bawiłem się we wkładanie do piekarnika, po prostu lampę na stole podgrzałem równomiernie z wyczuciem gorącym powietrzem, klej się rozmiękł i szkiełko odeszło bez problemu. Wtedy jest możliwość wyczyszczenia i wypolerowania lampy która później wygląda dosłownie jak nowa. Później ponowne podgrzanie kleju i montaż szkła. Dla pewności można poprawić dookoła minimalnie bezbarwnym silikonem, ale ja się w to nie bawiłem, po ostygnięciu lampa nie paruje do dziś na fabrycznym kleju. Syfu też żadnego nie ma w środku. Metodą z wlaniem wody niewiele osiągniesz, brud jakiś tam wypłuczesz ale szkło od wewnątrz nadal będzie zaśniedziałe.
fafnasty Opublikowano 28 Grudnia 2016 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Ale a3 to nie a4 A3 8l są na bardzo miękkim kleju i rozklejenie ich to 3 minuty a a4 b5 fl już tak łatwo nie jest
arcadio7 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Można rozklejac bez obaw Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Jakoob Opublikowano 8 Stycznia 2017 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Czytacie ze zrozumieniem? On nie chce niczego rozklejać.
Rekomendowane odpowiedzi